Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение от природата при нефросклероза

Възпалителни процеси в бъбреците и повишено кръвно налягане могат да доведат до нефросклероза.

Това е много бавен процес, който продължава с години и повечето хора остават много изненадани, когато се установи, че боледуват от нефросклероза. Бъбреците в течение на годините загубват своята функция, сбръчкват се и намаляват по обем. След възпалително заболяване болните постепенно започват да отделят сламеножълта урина и имат сърдечни и зрителни смущения. Затова всякакви признаци на неразположение трябва да ви накара да си направите профилактични изследвания и пълна кръвна картина. Бъбреците могат да се увредят и вследствие повишено кръвно налягане, като симптомите са стягане в сърдчната област, задух и сърцебиене. Ако се установи, че имате повишено количество урея в кръвта, ползвайте следните рецепти от народната медицина:

  1. В дървено хаванче се счукват 2 супени лъжици семе от коноп и се сваряват в 500 мл вода на слаб огън, докато водата изври наполовина.Оставя се да изстине, прецежда се, подслажда се с 1 ч.л. мед и се пие разделено на 3 части, три пъти на ден 20 минути преди хранене.
  2. Пет лимона се разрязват на две и заедно с 5 корена от магданоз се варят в 1 литър вода на тих огън за около 30 минути. Прецежда се, след като изстине като се притиска в тензух. Пие се три пъти на ден 15-20 минути преди хранене.
  3. От билкова аптека си купете следните билки – листа от мечо грозде, листа и кора от бяла бреза, листа и цвят от полски хвощ, цвят от бял глог, листа и клонки от хмел, корени от бял оман, корени от гръмотрън, корени от бяла ружа, корени от брош, ревент, златна пръчка, дръжки от вишни, конопено семе и корени от дилянка. От тези билки направете следната смес:

По 80 гр. от мечо грозде, бяла бреза;

По 40 гр. от полски хвощ и бял глог;

По 30 гр. от хмел, бял оман, гръмотрън, бяла ружа, брош

По 20 гр. от ревент, златна пръчка, дръжки от вишни

(В билковата аптека можете да поискате да ви направят тази смес готова, тъй като те разполагат с точни везни).

След като смесите билките вземете 2 с.л. от сместа, прибавете 1 ч.л. конопено семе и дилянка и ги сложете в 600 мл вода. Варете ги 20 минути на тих огън и ги прецедете веднага. Пие се 10 минути преди хранене.

Освен билковото лечение трябва да спазвате много строга диета на хранене – никаква сол в храната, никакъв алкохол, никакви цигари! Изхвърлете от диетата си млечните храни и храните, богати на калий – банани, кайсии и варива.

 

 

Забравете за тлъстите меса при инфекция на пикочните пътища и цистит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *