Как да се справим с мускулните спазми

Как да се справим с мускулните спазмиОще по времето на първите олимпийски игри в древна Гърция атлетите били съветвани да пият по много вода за да компенсират загубата на течности от обилното потене и да предотвратят възможни мускулни спазми. Указание: пийте големи количества вода преди всякаква физическа дейност която може да предизвика обилно потене.

Най-инстинктивното действие при получаване на мускулен спазъм на пръстите или на прасците е да направите сами масаж с ръка. Странно, но понякога това предизвиква повече болка. Войниците в древен Рим преминавали специално обучение как да се справят с подобни гърчове чрез прехвърляне на тежестта на тялото на краката. Указание: както стоите прави сгънете колената си и натиснете краката си силно към пода. Тъпчете със стъпалото- или с целия крак които ви болят докато осетите облекчение. Ако сте получили спазъм през нощта на пръстите на краката станете от леглото и се повдигнете на пръсти на крака който е засегнат от гърча. Легионерите от френския чуждестранен легион били обучавани в случай на спазъм на пръстите на крака да ги придърпват силно по посока на коленете.

Преди около стотина години австрийците откриват, че могат да облекчават спазматичната болка, ако налагат на района на гърча с торбичка лед. Указание: Винаги съхранявайте във фризера си торбичка с лед за спешни случаи ако не разполагате с такава в случай на необходимост може да използвате пакет с някаква замразена храна.

Един от наполеоновите генерали давал уникални инструкции на подчинените си за предотвратяване на мускулни спазми. Пехотинците които най-често страдали от тях трябвало да събуват обувките си да полягат до дърво или стена и да обикалят стъпалата си за около 5 минути. Указание: направете същата процедурата за да се обедите в ефективността и. Събуйте обувките си легнете на пода и опрете стъпалата на стена или на гърба на шкаф или стол. Стойте така поне 5 минути. Тази стойка незабавно променя посоката на тежестта и на кръвообращението.

Китайците имат две точки за натиск при мускулни спазми и гърчове- на горната част на стъпалото под мястото където се отделя големия пръст от втория пръст. Указание: за да намалите болката от мускулен гърч натиснете точката синг циен на стъпалото точно под мястото, където се разделят едни от друг големият и вторият пръст. След това натиснете точката траечронг, която е разположена два пръста под точката синг циен.

Вече няколко века пешеходните обиколки сред провинциалните области на Англия са любимо занимание- някога на аристократите, днес на по широк кръг от туристи. По време на дългите маршрути на слизане и катерене по хълмове и долини пешеходците правели следните упражнения за да предотвратят нощните мускулни спазми. Указание: застанете с лице към някаква стена, на около една стъпка разстояние от нея. Събуйте се боси и изпънете ръцете си на нивото на раменете. Бавно се наведете на пред, докато усетите леко опъване в мускулите на прасците си. Задръжте в това положение няколко минути, после се върнете към нормалната стойка. Повторете.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Здравословен живот » Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Спрете нощните крампи ВЕДНАГА!

Има ли нещо по-неприятно от тази внезапна режеща болка в прасеца или бедрото, коя­то ни изтръгва брутално от съня?

Как да спрем нощните спазми на краката

Непосредствено преди лягане изпийте чаша тоник.

7 горещи въпроса, които тревожат бъдещите майки

Бременността е естествено състояние, а не болест. Със сигурност ще чуеш тази истина от наблюдаващия те акушер-гинеколог. И въпреки, че осъзнаваш правотата на думите му, дълбоко в себе си изпитваш тревога…

Еректилната дисфункция

Вие го обичате, той ви обича и не бихте искали никой друг да се „пъха” в леглото ви, където споделяте най-интимните си момен­ти – добри и лоши. Да, и лоши, защото и при най-успешната двойка се случват засечки, за които дори самите партньори не желаят да разговарят, още по- малко да си „признаят” пред някого

Спиреята – естественият аспирин

Това влаголюбиво растение облекчава ревматичните болки, които често се усилват именно от влагата. Още едно доказателство, че природата ни дава нужните лечебни средства в близост с причинителите на болестите.

Безопасни ли са билковите лекарства – интересни научни факти за тях

Много хора уморени от високите цени на лекарствата прибягват до лечение с билкови лекарства. Билковите лекарства са добра алтернатива за лечение на различни заболявания от обикновените простудни заболявания до заболявания като артрит, мускулни спазми, сърдечни заболявания и дори заболявания ката левкимия и някои дегенеративни заболявания.

Слънчогледовите семки са изключително полезни за здравето ви

Слънчогледовите семки могат да осигурят на тялото много хранителни вещества. Те имат мек вкус и са достъпни за закупуване в супермаркетите. Имат относително високо съдържание на калории и ако се консумират в умерени количества са изключително полезни за здравето.

Мануален терапевт Теодор Вълков: Болките в гръбнака са болестта на младите!

Мъжете страдат два пъти по често от дископатия от жените, казва специалистът

Контролиране на хронична болка с магнитoтерапия

Практикуващите алтернативна медицина отдавна твърдят, че е така и последните проучвания показват, че те имат право. В едно скорошно проучване изследователи в колеж Бейлър по медицина в Хюстън, установяват, че магнити са изключително ефективни при блокирането на болката, причинена от пост-полиомиелит.

ВНИМАНИЕ: Загряващите колани са вредни за хората с дискова херния и дискови заболявания!

Много от пациентите с дискова херния се питат дали да използва изстудяване или затопляне при дискова херния, тъй като те не са сигурни кое лечение е по-добре за облекчаване на болката им. Докато топлина и леда са добро симптоматично лечение за някои видове болки в гърба, те със сигурност не могат да разрешат проблема, причиняващ болка на дисковете, дори напротив могат сериозно да го влошат. Но да започнем отначало…

Как да се спасим от мускулните спазми

При възрастните хора много по-често възникват такива мускулни спазми. Причината е във възрастовото понижаване на мускулната маса и недостига на двигателна активност.

3 начина да стопираме мускулните спазми