Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ниското желязо в кръвта може да доведе белодробни инфекции

Става въпрос за дъщеря ми. Тя е на 3години и боледува доста често и то сериозно – само за тази годинае изкарала : през януари – бронхит, през април – двустранна бронхопневмония, през юли – бронхит, през септември – бронхопневмония, през октомври – бронхопневмония. Последният път беше и в болница. Ходихме на специалист по УНГ, който ни препоръча отстраняване на третата сливица (средно уголемена). Консултирахме се и с алерголог – откриха й синузит и алергия към влага и прах (детето единствено преди последната пневмония кихаше по-често). Направихме й изследвания: имунната й система е добре, гърлен и носов секрет – нормални, стерилна урина – нормална, кръв – леко понижено желязо, което ни казаха, че е нормално при това боледуване. Назначиха ни физиотерапия за пневмонията и синузита. Като цяло детето е жизнено. При боледуванията имаше променлив апетит, доста време обилно секретираше от носа. Секретите й се стичаха по гърлото, а преди последната пневмония спеше с леко отворена уста, но това е вече минало. Оттогава детето е с леко носов глас. В крайна сметка педиатрите от отделението в болницата бяха на мнение, че третата сливица трябва да се извади до 1-2 седмици след изписването й, а алергологът ни „забрани“ махането на третата сливица, понеже това можело да влоши състоянието на детето, тъй като секрета от синузита щял да се стича в дроба. Ако може дайте ми съвет, отговорете ми дали е така. Дали да предприемем операция за махането на третата сливица. Ако това е така, кажете с какъв специалист да се консултираме още. Мислехме да се обърнем и към хомеопат за лечение, понеже детето вече е изпило доста антибиотици. Искам консултация затова дали има по-добро решение за прекъсването на тази голяма заболеваемост. Благодаря предварително!

Светла ЧОЛАКОВА, София

При алергични състояния махането на сливици наистина не се препоръчва, тъй като са правени изследвания, които показват, че  алергичното състояние се влошава.
За прекъсването на честото боледуване ви препоръчвам:
* Определено трябва да се коригира ниското желязо – най-вероятно чрез подходящо хранене и по преценка на лекуващия лекар това трябва да стане медикаментозно.
* Обърнете внимание и на включването на достатъчно протеини в менюто на детето !
* Обърнете се към лекар хомеопат за избор на индивидуално подбрани хомеопатични монопрепарати.
Д-р Валя Асенова – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *