Респиваксът не увеличава риска от рак

От 3-4г. през есента давам на сина си Респивакс по схема за засилване на имунната система. Познат доктор ми каза , че с него се  увеличавал риска от заболяване от рак. Моля, кажете ми вярно ли е? Мога ли да продължавам да давам на сина си (9г,)да давам респивакс веднъж годишно?

Радко КАЛОЯНОВ, Враца.

Респивакс е имунобиотерапевтичен препарат,който стимулира естествената защита на организма и увеличава устойчивостта към инфекции на дихателните пътища.Поносимостта е добра. Няма описани противопоказания, както и алергични реакции. Препоръчва се и като имуностимулатор при пациенти със злокачествени заболявания /например рак на белите дробове/. Можете без всякакви притеснения да продължите употребата му.

Д-р Кристиан Костов – Lekuva.net


Публикувано в категории: Любопитно » Ракови заболявания » Специалисти

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Хидрастис се използва за лечение на рак на устните и маточната шийка

Goldenseal (Hydrastis Canadensis): Това е една от най-популярните билки, продавани на американския пазар и наскоро спечелила репутацията на билков антибиотик и имуностимулатор.

Къпините лекуват рак!

Ние всички знаем, че плодовете са добри за нас, но едва през последното десетилетие изследователите започнаха да разкриват тайните на това защо и как плодове като къпините извършват здравословна магия и как точно помагат.

Лекарство против рак цери шизофрения

Опити с ново лекарство против рак откриват възможност с него да бъде излекувана успешно шизофрения

Магданоз – суперпродукт, който предпазва от рак и диабет

Познатият на всички магданоз заслужава титлата суперпродукт, с доказана полза за очи и сърце, който ни предпазва от рак и диабет

Електронен “нос” надушва рак в ранен стадий

Съвместна разработка на учени от САЩ, Великобритания и Израел прави възможно разпознаването на рак на белите дробове в ранен стадий. Анализът по издишван въздух ще спасява десетки хиляди животи.

4 начина да разберем дали бенките са рак на кожата

Има случаи, при които съществуваща бенка може да стане предракова.

Черен бъз и соя сразяват туморите! Да избегнем рака – 11 лесни правила

Панацея срещу рак никой не е изнамерил. И докато около причините за това опасно заболяване светилата на науката продължават да спорят, по-добре е да наблегнем на профилактиката.

Кои болести цери горчивата тиква?

Горчивата тиква, известна още като азиатска или китайска тиква (Momordica charantia), е уникално творение на природата. Наскоро бе съобщено, че екстракт от плодовете на това чудато растение могат да лекуват рак.

От астма и рак може да ни защити ароматното манго

Способността на мангото да снижава теглото е доказвана нееднократно, но наскоро учени открили и още едно полезно свойство на този плод

Откритие: болестта на Алцхаймер и ракът взаимно се изключват?

Холестерин и рак: каква е връзката?

чени от университета в австралийския град Сидни откриха още един опасен фактор от влиянието на високия холестерин в кръвта. Оказва се, че високият холестерин съдейства на раковите клетки да се разпространяват бързо по цялото тяло.

Италиански футболист победи рака два пъти за една година