ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се третира притискане на седалищния нерв?

Седалищният нерв е най-големия нерв в тялото, който започва от седалищната област, върви по цялото продължение на крака отзад и стига до стъпалото. 

Притискане на седалищния нерв се получава, когато междупрешленен хрущялен диск в поясната област се изкълчва от мястото си, прешлените се приближават и го притискат. Това води до лека или тежка пулсираща болка в кръста, която продължава по задната част на крака до петата.

  1. Вземете аспирин или ибупрофен за облекчаване на дискомфорта. Вземайте по два аспирина всеки ден, дори когато нямате болка, за да предотвратите появата й (при стомашни проблеми, вземете мерки – дъвчете аспирина и не го пийте на гладно).
  2. Поставете най-малко една възглавница под коленете си, когато лягате. Това помага за облекчаване на налягането и отпускане на седалищния си нерв.
  3. Когато болката е тежка, легнете със свити крака към брадичката си. Останете в леглото поне 3 дни и ставайте само когато е абсолютно наложително.
  4. Ако можете вземете един горещ душ, който насочвате към кръста си и горната част на краката. След това легнете на твърд матрак или поставете дървена подложка на кревата си.
  5. Не вдигайте нищо. Не сядайте в меки столове или на меки дивани.
  6. Вземете си колан против болки в кръста.
  7. Ако болката е нетърпима, обадете се на спешна помощ. Те ще дойдат и ще ви направят болкоуспокояваща инжекция.
  8. Яжте храни, богати на фибри, плодове и зеленчуци, за да не получите запек. Освобождаването от запек дразни седалищния нерв.
  9. Постарайте се да избягвате повдигане на тежки предмети, за да не повтаряте притискането.

Ако имате някакви въпроси, свържете се с лекар и не се занимавайте с дейности, които могат да навредят на здравето ви. Тази информация не е предназначена да бъде заместител на професионално медицинско лечение.

 

 

Масаж и акупресура помагат при болки в кръста

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *