Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението на депресии води до диабет?

Английски учени твърдят, че приемът на антидепресанти може да причини диабет – известно е, че този тип медикаменти причиняват увеличение на теглото. Затова мнозина прибягват до лечение с алтернативни методи, например иглотерапия. Този тип лечение всъщност дава добри резултати и без хапчета.

kgИзследователите от Саутхемптън установили, че абсолютно всички антидепресанти могат да причинят добавяне на излишни килограми, а това е основен рисков фактор при диабета от втори тип.

Изследването на британците обхванало един милион пациенти, описват от medikforum.ru. Макар връзката между диабета и антидепресантите да е ясна на всички, все пак в гилдията има известно задържане на окончателната “присъда”.
На Острова и в някои други европейски страни лекарите всяка година изписват десетки милиони рецепти за антидепресанти. Според изследователите практикуващите терапевти грешат, като избързват да препоръчват антидепресивните таблетки. Те не правят сметка как ще се развият проблемите на един или друг пациент в дългосрочен план и какви негативи за здравето си може да понесе той. Един от тях може да се окаже и диабетът.

Тъкмо това е причината да се търсят алтернативни методи за лечение на депресиите. Един от тях е иглотерапията. Наскоро изследователи от университета в Йорк изясниха, че жертвите на депресии, които избират иглотерапията и я комбинират с медикаменти, след три месеца се чувстват много по-добре от онези, които са само на таблетки.
Търсенето на алтернативи е провокирано и от това, че при 60% от всички пациенти с депресии медикаментите не работят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *