ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За детоксикация и пречистване на кръвта използвайте водорасли!

Хлъзгавите подводни зелени и цветни растения имат химически състав много подобен на човешката кръвна плазма и поради това са перфектни за детоксикация и пречистване на кръвта.

Те съдържат до десет пъти повече калций от млякото и осем пъти повече от телешкото месо, освен че са богати на йод, хлорофил и антиоксиданти. Колкото повече водорасли използвате, толкова кръвта ви ще е по-пречистена и тялото освободено от шлаки.

Подправка за салата

Опаковките от сушени морски водорасли можете да накиснете във вода за 10 минути и да ги добавите към салатата си. Благодарение на високото си съдържание на йод, водораслите се свързват с превенцията на рак. Според едно проучване консумацията на кафяви водорасли или хранителни добавки, които съдържат фукоидан не позволява на раковите клетки да растат.

Добавете във ваната

Накиснете сухи морски водорасли в топла вода, докато омекнат, поставете ги в един чорап и го пуснете във ваната при вас. Кожата ви ще поеме достатъчно витамин С и ще стане мека и гладка. Витамините и минералите от водораслите ще хидратират кожата – потопете и лицето си в тази вода, а след ваната го натъркайте с омекналите водорасли.

Защитете щитовидната жлеза

Съдържанието на йод във водораслите ще предпази щитовидната ви жлеза от нарушена функция. Вземете хранителна добавка от водорасли и следвайте предписанията на опаковката. Или включвайте по-често водорасли в диетата си.

Заздравете костите си

Високото съдържание на калций помага при намалена костна плътност, остеопороза, артрит и скованост в ставите. Заздравява зъбите, косата, кожата и ноктите.

За регулиране на хормоналния баланс

Водораслите допринасят за правилното функциониране на надбъбречната жлеза заради съдържанието си на витамин К, а това регулира хормоналния баланс. Не забравяйте да изберете водорасли или капсули от водорасли, които действително имат витамин К.

 

 

На море във ваната

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *