ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо не трябва да се отказваме от кравето масло!

Ние постоянно чуваме съвети и предупреждения, които ни предпазват от мазните храни. Кравето масло е един от най-мазните продукти, но от него има голяма полза.

butterОт кравето масло не бива да се отказваме – но е нужно да намерим полезен за организма ни баланс. В малки количества то няма да ни навреди – напротив. По-сложно е, ако е преминало през топлинна обработка, отбелязват от medikforum.ru.
Кравето масло е чудесен източник на витамин А, който в такава форма се усвоява лесно и е много важен за хората с проблемно зрение.

Маслото съдържа също и витамин К, който има значение за производството на червени кръвни телца. Има и компоненти на витамин Е, които подпомагат успешното усвояване на витамините А и С. Те подобряват състоянието на кожата, участват също в продукцията и функционирането на червените кръвни телца.
Маслото съдържа също и мощния антиоксидант селен, който стимулира изхвърлянето на токсини от организма и го прави устойчив срещу редица заболявания, включително онкологични. В маслото има и йод – необходим е за нормалния метаболизъм.

На хората, болни от артрит, лекарите неслучайно препоръчват малки количества масло: така болките в ставите се тушират, а артериите стават по-гъвкави.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *