ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В-витамините пазят от инсулт

Китайски учени твърдят, че витамините от В-групата понижават вероятността от инсулт със седем процента.

vitaminiИзявлението е предхождано от обстойно проучване на голям обем от данни, засягащи здравето на хора от различни възрастови групи. Важно е да се знае, че витамините нямат връзка с тежестта на даден инсулт или с вероятността от смърт.
Единият от авторите на изследването – Сюй Юймин признава, че етапно са получавали доста противоречиви резултати, пишат от medikforum.ru. Някои от анкетираните всъщност били убедени във вредата на хранителните добавки с В-витамини и считали, че приемането им може да увеличи риска от инсулт.

При изследването на доброволци били давани хапчета с включен в тях В-комплекс или плацебо. Чрез данните на 50 000 пациенти било доказано, че приемът на добавки с витамини от В-групата намалява риска от инсулт.
Оказало се в частност, че включването в комплекса на витамин В9 (фолиева киселина) по лезните въздействия на останалите витамини. Витамин В12 пък изобщо не влияел върху риска от инсулт.

Способността на В-витамините да намаляват риска от инсулт все пак зависи и от други фактори, като например скоростта, с която се усвояват витамините от организма. Важна е също концентрацията в кръвта на фолиева киселина и витамин В12, наличие на бъбречни заболявания и хипертония.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *