Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Невралгия – ужасната лицева болка!

Най-честата форма на невралгия е тригеминалната невралгия – форма на невралгията, която засяга един от черепно-мозъчните нерви (Nervus trigeminus – Троичен нерв), принадлежащ на централната нервна система.

Това състояние води до изключителна лицева болка, която може да се чувства като изгаряне или токов удар.

Болката е достатъчно тежка и ежедневните дейности като дъвчене, хранене или миене на зъбите могат да бъдат мъчителни.

Невралгията може да засегне всяка част от тялото, което води до нарушена функция, поради болка или мускулна слабост. Това се случва най-често при хора над 60-годишна възраст. Невралгия, дължаща се на неправилно функциониране на автономната нервна система (част от периферната нервна система) може да бъде съпроводена от прекъсване на дишането, преглъщането, контрол на пикочния мехур или изпотяване. Могат да се появят ниско кръвно налягане, виене на свят или загуба на съзнание. Незабавно потърсете спешна помощ, ако вие или някой от хората, с които сте в момента има от тези симптоми, тъй като те могат да бъдат животозастрашаващи.

Какви са симптомите на невралгия?

Симптомите на невралгия включват парене, бодежи, усещане за „иглички” по кожата, чувство на докосване с електрически ток. Може да получите болка, която е толкова силна, че не позволява да докоснете дори кожата. Но също така може да се получи липса на каквото и да е усещане в засегнатата зона.

Как се лекува?

Лечението на невралгията започва с търсене на медицинска помощ от личния ви лекар. Причината, продължителността и тежестта на вашата невралгия ще определи подходящото лечение. Целите на лечението са за управление на болката и за лечение на основното състояние, ако е възможно.Терапиите включват медикаменти, инжекции с локални анестетици, както и допълнителни обработки като биофидбек, акупунктура и масаж.

Опитайте инжекции с Ботокс от специалист-невролог, а не козметик. Това е вид химическа де-нервация, от която ще получите облекчение, но трябва да се прави през няколко месеца, тъй като болката се появява пак.

За да подпомогнете функциите на нервите, трябва в организма ви да има достатъчно витамин В 12. Вегетарианците имат от този витамин по-малко в организма си. Също за укрепване на нервите и облекчаване на възпаленията яжте храни с омега-3 мастни киселини. Масла – рибено, ленено или маслиново, както и ядки.

 

 

От какво възниква нервният тик на окото?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *