ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как най-бързо да се спасим от синини?

Следите от някоя неочаквана травма дълго време личат по тялото ни: синината първо е с наситен цвят, после става виолетова, пожълтява и едва тогава изчезва.

sinyak-i-kak-s-nim-borotsyaТези метаморфози са свързани с разпада на хемоглобина от кръвта, която е проникнала в тъканите след разкъсването на травмираните съдове.

Оздравяването от подобни “шарки” продължава с дни: неприятно е, особено ако травмираното място се вижда – постоянно ви питат какво ви се е случило или говорят с нас, а гледат “там”. Има ли лечение, което помага на синините да се разнесат по-бързо?
Отговорът е утвърдителен – дава го народната медицина. В аптеките също има различни мехлеми, които обещават подобна възможност. Първото условие за успешно лечение е да се действа веднага, а за ограничаване на синината никой не мисли в момента, когато го боли и синьото още не се е появило.

Ето как лечението може да започне с идеята синината да остане по-малка. Веднага щом получите удара, намажете травмираното място с някаква мазнина, съветват от nigella.ru. Най-добре е това да бъде зехтин, но ако не ви се намира – и обикновеното олио ще свърши работа. След това стегнете удареното място с еластичен бинт. Така ще притиснете кръвоносните съдове и те ще излеят по-малко от съдържанието си под кожата. Следващата стъпка е върху намазаното и бинтовано място да поставите нещо студено. Върши работа лед от домашния хладилник, а ако не ви се намират кубчета – притиснете удареното с увит в кърпа пакет замразено месо, риба, зеленчуци. Дръжте така пакета 15 минути. Ако наблизо няма хладилник, подръжте удареното 15 минути под течаща студена вода. Тази студотерапия повтаряйте през целия ден с интервал от по два часа. Целта на описаното лечение е да ограничи подкожните кръвоизливи, да стегне кръвоносните съдове и по този начин да редуцира болката и размера на синините.

Ако от студеното ви заболи, прекратете за почивка. С този метод на лечение не бива да се злоупотребява, защото криотерапията крие рискове от премръзване на тъканни участъци. В случай, че сте действали бързо и правилно, посиняването ще е минимално, а може и да ви се размине.

Друга рецепта от народната медицина е охладеният компрес с лавандулово масло, но тя изисква да имате подобен продукт на разположение вкъщи. Ако в семейството ви има човек, който често получава подобни травми по някаква причина, можете да си приготвите и лечебни кубчета от магданоз. Шепа нарязани листа залейте с чаша гореща вода и почакайте да изстине. След това замразете дозата във фризера в полиетиленово пликче. Билковото блокче, увито в кърпа, ще ви свърши работа при следващата синина на фамилния екстремал.

Предполага се, че на втория ден след инцидента подутината на удареното място ще е спаднала. Но забележите ли, че там остава оток и че цветът му се променя към червен, непременно трябва да идете на лекар – това означава, че правите възпаление и няма да ви се размине специализираното лечение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *