Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от насекоми с подръчни средства

Лятото е великолепно време за общуване с природата. Но това общуване си има своите неприятни страни – природата е бъкана с мушици, комари, пчели, оси! Всички тези дребни твари могат да ни причинят такива здравословни проблеми, че повече да не пожелаем да си наберем букетче от слънчева полянка.

v-tarsene-na-pravilnite-sredstva-za-zaschita-ot-nasekomiРаздразнените от горещината насекоми като че ли ни причакват, за да ни хапят и жилят, да ни влизат в окото или да ни щипят по изпотения врат. Ужасно е! Малко е да се каже неприятно: ужасно е, ако в бутилката ви с кола е влязла оса, а вие не сте я видели и решите да пийнете. Ужилването в областта на гърлото може да причини алергичен шок, от който да се задушите.

Народът има отработени методи за предпазване от досадните дребосъци. Опитът съветва да не носим ярки дрехи, когато отиваме сред природата. За предпочитане е да ограничим сладките храни, а ако носим – да не ги оставяме открити. Същото се отнася за напитките. Колкото и приятно и романтично да ни се струва – да избягваме цветните полянки, защото те са привлекателни за пчели и всякакви бръмбари. Не се знае върху какво ще приседнем и как ще завърши опитът ни да разпънем одеало за пикник точно под едно плодно дърво.

Ухапаните или ужилени места по кожата могат да се успокоят, като им направим компресче със содена вода – половин чаена лъжичка сода се разтваря в чаша вода и в този разтвор се потапят марлени тампони. Лимоновият сок успокоява сърбежа и възпрепятства силното зачервяване и образуването на подутина, съветват от nigella.ru. Така действат също тампони с вода и водка. Смачкана скилидка чесън или глава лук са великолепен вариант да се успокои ужиленото място – отокът се прибира и зачервяването изчезва за няколко часа. Ако наблизо има бъзов храст, смачканите му зелени листа могат да свършат същата работа. Идеята е да останат колкото може по-слаби следи, за да не се налага сериозно медикаментозно лечение.

Карамфилово масло, смесено с водка в пропорция 1/10, може изобщо да ви спести ухапванията: ако добре втриете този разтвор в кожата си, няма да сте интересни за насекомите.

Специфичен проблем има, ако ви ужили пчела. Тук лечението трябва да започне с отстраняване на жилото, което по принцип остава в кожата на жертвата. То има една жлеза, която продължава да отделя в раничката пчелната отрова. Сърбящата, зачервена раничка се успокоява, ако я натрием със смачкани стебла от глухарчета или мента. Добро лечение е също скилидка чесън, смачкана и поставена върху ужиленото място. Действайте с онова, което ви е под ръка – полезен е дори накълцаният магданоз и суровият настърган картоф.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *