ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Научете за тези 5 ползи от пицата!

Ние всички знаем колко вкусна е пицата, време е да научим и колко здравословна може да бъде за нас.

  1. Тестото

То е богато на антиоксиданти и ако използвате правилните техники за печене, тестото може да се окаже изключително здравословно. И ще стане още по-полезно, ако изберете за тестото брашно от пшеница. То има фибри, сложни въглехидрати и основни хранителни вещества, а така също помага за стабилизиране на обмяната на веществата.

  1. Сосът

Това е основният компонент за вкуса на пицата. Най-важната съставка на соса са доматите. Богати на ликопен, доматите ще ви помогнат да се предпазите от рак. Те също имат витамин С, който подсилва имунната система. Повечето сосове за пица имат и чесън – така можете да се насладите на ползите от витамин В6 и манган, които имат много здравословни свойства. Към това прибавете и зехтин. Той помага за намаляване на лошия холестерол и ви дава богати на енергия добри мазнини. С билките като босилек и риган, сосът притежава фибри и витамин К.

  1. Сиренето

То е изключително богато на калций, който укрепва костите и предотвратява остеопорозата. Освен това е богато на протеини, които са важен компонент за лечението на много болести. Единственото, което трябва да направите, е да бъдете малко по-предпазливи от вида на сиренето, което ще ви поставят в пицата. Изберете сирене от обезмаслено мляко, ако имате наднормено тегло.

  1. Гарнитурата

Ако изберете пица с много зелени зеленчуци, тя може да се окаже много здравословна за вас. Спанакът, зелените чушки, аспержите и броколито са богати на антиоксиданти. Друг популярен топинг за пици са гъбите. Те са бойни агенти против рака, имат добро количество протеини и високо съдържание на вода и са много полезни за регулиране нивото на кръвната захар.

  1. Разнообразието

Най-добрата част при поръчването на пица е, че можете да контролирате всички съставки, които да влизат в нея. Ако пък си направите пица у дома, имате голямото предимство да използвате брашно за тестото, каквото си поискате. Можете да си направите сос със сирене, каквото искате и да се наслаждавате на безкрайните възможности, за да я гарнирате. С една дума – можете да направите пица толкова здравословна, колкото ви харесва!

 

Здравословни храни вместо модните диети

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *