Корен от Жен Шен премахва старческите петна

Корен от Жен Шен премахва старческите петнаКоренът от Жен Шен е древно китайско растение споменато за пръв път преди повече от две хиляди в най-известното китайско фармацевтично произведение. То лекува всички болести и продължава да бъде използвано и до днес от съвременната медицина за преодоляване на редица проблеми, свързани с възрастта- например възстановяване след тежки заболявания, повишаване нивото на енергия, лекуване на импотентност, топли вълни, чувствителност към жегата. Изследвания на учени от Китай, Корея и Русия показват, че Жен шенът засилва паметта а тоникът направен от екстракт от Жен Шен се справя отлично с различни видове неразположения, характерни за напредналата възраст. Жен шенът може да се използва под формата на чай, таблетки, капсули, прах и екстракт. Едно от най-разпространените лекарства срещу старческите петна в традиционната медицина на различни народи от цял свят е рициновото масло. Може да използвате различните медицински продукти, които го включват в състава си. Указание: хапнете няколко капки рициново масло върху памучен тампон. Мажете всекидневно петната докато е необходимо.

В миналото много русокоси жени на територията на днешна Германия, славещи се с днешната бяла кожа, ядели по няколко сурови моркова всеки ден. Те вярвали, че това ще им помогне да запазят кожата си млада и ще я предпазят от старчески петна. Морковите са само едни от жълто оранжевите зеленчуци, които съдържат голямо количество от антиоксиданта бета-каротен, хранителното вещество, което може да предотврати някой от причинените от слънцето вреди. Указание: за да контролирате старческите петна по препоръка на лекаря си може да използвате определено количество бета-каротен, всеки ден във формата на подходящ за вас медицински продукт. Необходими са значителен брой единици бета каротен- около 50 хиляди, така че задължително се консултирайте със специалист. Със сигурност не бива да приемате подобни количества бета каротен, ако имате проблеми с алкохола или заболявания на черния дроб.

За да изчистят и изсветлеят тъмните петна по кожата раните заселници на Америка в Тенеси смесвали пресен лимонов сок и суроватка от избитото мляко и внимателно нанасяли получената маска върху местата с тъмни петна. И лимонът и суроватката имат избелващи свойства, така че могат да бъдат използвани и по отделно. В миналото лимоновия сок е комбиниран с розовата вода. И полученият лосион е използван като избелващо средство. След него е хубаво по кожата овлажняващ крем или масло за да я омекотите и предпазите от изсушаване.

Гинкобилобата е използвана за медицински цели от около 2008 година преди христа. В Китай екстракти от листата на това дърво се предписвали за засилване и подържане на умствените способности и за предотвратяване на различни здравословни проблеми, настъпващи със възрастта. Може и да помогне срещу старческите петна. Указание: проверете дали гинко екстрактът който ще си купите, съдържа 24 процента гинко флавоногликозиди ( флавоноидите са мощни антиоксиданти и имат способността да поглъщат токсини и канцерогенни вещества). Сред компаниите известни със високия стандарт, който подържат при подготовка на продукти с гинкобилоба за пазара са Натуре хербс, Ензиматик терапи, Кал, Натурс лей.

Хората от северна Италия често са русокоси и светлокожи, по някога те използват средства от традиционната народна медицина на този район, за да третират старческите петна и лунички, характерни за техния физически типаж. Указание: счупете две цели яйца прибавете една супена лъжица каймак и една чаена лъжичка английски соли. Разбийте с вилица, нанесете сместа със памучен тампон върху тъмните петна. Оставете да престои около 10 минути и след това измийте с хладка вода. За да не се изсуши прекалено кожата, намажете с крем.

Езерото Констанс е място спиращо дъха с красотата си, разположено между Швейцария, Германия и Австрия. Местните жени имат своя традиция за избелване на тъмните старчески петна. Указание: настържете две супени лъжици хрян в 4 супени лъжици мляко и го оставете да ври на бавен огън 2 или 3 минути. След като изстине, внимателно нанесете получената смес върху тъмните петна. Оставете я да изсъхне върху кожата, после я измийте. Намажете лицето с крем.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Диети и отслабване » Народна медицина

Автор

3 Коментара »

  1. По какво ще познаем дали гривната е истинската титанова магнитна гривна?

    Коментар by Иванка — 21.12.2011 @ 15:54

  2. [...] Да потърсим ли лекар за съвети и лечение на старческите петна? [...]

    Коментар by Кои са основните средства за прикриване на старческите петна? — 05.07.2013 @ 13:28

  3. [...] Корен от Жен Шен премахва старческите петна [...]

    Коментар by Няколко начина да подмладите ръцете си — 04.09.2013 @ 8:46

Напишете коментар


Още по темата

Лесни начини да премахнете тъмните кръгове под очите

Когато се появят тъмни кръгове под очите, трябва да бъдат предприети мерки за тяхното премахване. Ето няколко лесни начина за действие

Кои са основните средства за прикриване на старческите петна?

Можете да скриете петната с коректор или фон дьо тен.

Каква е причината за появата на старческите петна?

Старческите петна са гладки кожни участъци с кафява пигментация и обикновено се появяват по горната част на ръцете.

Защо се получават старческите петна?

Старческите петна, наричани още „чер­нодробни петна”, нямат нищо общо с черния дроб, още по-малко с възрастта, макар че обикновено се появяват в по-кьсна възраст.

Какви са симптомите при неврит на зрителния нерв?

Ще ми кажете ли по какъв начин се проявява невритът на зрителния нерв и как да го лекувам? Какво може да ми причини, ако не се лекувам навреме?

Защо невритът на зрителния нерв е опасна болест?

Моля да обясните възможно ли е след боледу­ване от грип да ми се влоши зрението? Уж оздравях, но усетих, че имам проблеми сочите.

СТАРЧЕСКИТЕ ПЕТНА СА БЕЗОБИДНИ!?

Има ли конкретна причина за появата на т.нар. старчески петна и можe ли да и се излекуват?