ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жените страдат повече от никотина!

Много научни изследвания вече доказват, че никотиновата зависимост при жените е свързана с по-високи темпове на заболеваемост от рак на белия дроб.

Учените отдавна са установили, че мъжкия и женския мозък реагират различно на никотина. Жените са склонни да „гълтат” повече дим, имат по-малко успех с никотин заместващата терапия и по-трудно отказват цигарите. Въпреки че производителите на цигари създават нови видове цигари с по-малко никотин и други вредни химикали, жените пушат повече и вдишват по-дълбоко в белите дробове. Това означава, че различията в моделите за отказ от цигарите могат да бъдат и на биологична основа, а не само „следствие на различни начини на вдишване или различен брой изпушени цигари”, каквато е всеобщата практика.

Освен това има направени изследвания, че жените започват да пушат от по-ранна възраст. Проучванията показват, че тютюнопушенето при тези жени има по-дългосрочни ефекти и рискът от рак на белия дроб се увеличава доста над 30 годишна възраст. Съставът на цигарите се е променил през последните 20 години и те вече са с по-малко катран, но изследователите не са установили намаление на смъртните случаи от рак на белите дробове. Жените, които пушат се разболяват от рак на белите дробове 25 пъти по-често, отколкото жените, които никога не са пушили.

Ракът на белия дроб е една от формите на заболяването, при която има голям напредък в намирането на лечение. Тази форма на рак е най-често срещаната в световен мащаб. Повечето жени се страхуват от рак на гърдата и малка част от тях осъзнават, че шансовете да се разболеят от рак на белия дроб, ако са пушачи, са много по-големи.

 

 

Изненади за жените пушачки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *