Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Физическата активност премахва болките в ставите!

Преди няколко десетилетия болките в ставите се възприемаха като проблем само за възрастните хора.

Но през последните няколко десетилетия, това заболяване измъчва дори по-младата част от обществото. Предотвратяване на този здравен проблем е от решаващо значение. Обърнете внимание на някои съвети за това как да се избегнат болките в ставите, които настъпват с напредването на възрастта.

Парадоксът е, че твърде малко движение е по-лошо за вашите стави, отколкото повече подвижност. Не активният начин на живот вреди на вашите стави повече, отколкото доброто натоварване и физическата активност. Много млади хора, включително тийнейджъри, започнаха да страдат от такива заболявания, като остеопороза. Благодарение на заседналия начин на живот и липсата на движение, костите не са активни през по-голямата част от деня. Следователно, те спират усвояването на калций, който е много необходим на организма. И така получавате слаби кости, слаби стави и развитие на болки в ставите, които ще имат нужда от специализирано лечение.

Решението на проблема с болки в ставите е воденето на активен начин на живот! Подарете си една дневна доза от упражнения. Ходене или бягане е най-добрата тренировка за ставите, тъй като това е естествен начин да останете активни. Започнете с малки неща, като например да се качите по стълбите вместо с асансьора или да паркирате колата си на разстояние от магазина или местоработата си и след това да ходите до там.

Консумирайте достатъчно богати на калций храни, като млечни продукти или риба. Излезте на слънце, защото калцият не може да се абсорбира от тялото ви, освен ако не разполага с достатъчно витамин D.

Наднорменото тегло е един от най-важните рискови фактори, които могат да доведат до проблеми със ставите. Вашите стави се натоварват допълнително при наднормено тегло и така става по-трудно да се движите.

Ако пък седите дълго, краката ви ще се почувстват изтръпнали. Това се причинява поради лошо кръвообращение. Дори да се налага продължителна работа в седнало положение – ставайте поне за 10 минути на всеки час. Много добре се отразява на тялото, ако си правите пълен масаж поне веднъж месечно.

 

Още начини за масаж? – част 3

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *