Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Месото и питейната вода отключват Алцхаймер!

Медта в храната, която приемаме, може да се окаже “стартово копче” за развитие на кошмарното заболяване Алцхаймер.

alzheimer1Медта причинява промени в мозъка, които водят до Алцхаймеровата симптоматика, твърдят британски изследователи. Тя не просто отключва болестта, а и ускорява нейното развитие. Изяснено е, че медта блокира естествената система на организма, която изчиства мозъка от токсични белтъчини.

Опитите с мишки и с човешки мозъчни клетки са доказали, че този елемент се натрупва в мозъка. Това може да разруши бариерата между мозъчните клетки и системата, осигуряваща кръвоснабдяването им, описва medikforum.ru. Нарушава се разделението между входящи и изходящи потоци и се влошава качеството на мозъчната дейност.

Мед в излишък има във водата от старите водопроводи. Не се доверявайте на уверенията, че питейната вода от инсталациите не е опасна: пийте бутилирана! Високо медно съдържание има също в червеното месо, морските дарове, ядките и някои плодове и зеленчуци. В малки количества елементът е полезен за растежа на костите, балансирането на нервната система и регулирането на хормоналните равнища.

Когато обаче е в големи количества, медта задържа в мозъка токсични протеини. Когато се натрупат, те образуват плаки в кръвоносните съдове, а това е един от типичните признаци за Алцхаймер. Механизмът е доказан чрез изследвания на лабораторни мишки със специално хранене, след което кръвоносните им съдове били буквално задръстени. Паралелно с този процес настъпва разрушение на полезния протеин LRP1, който е отговорен за чистенето от токсични протеини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *