ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се спира хълцането?

Преяждането, пиенето на газирани напитки или внезапна изненада и вълнение могат да причинят хълцане.

Симптомите са стягане в гърдите, корема или гърлото и „хлъц” звук. Хълцане за по-дълъг период може да означава, че имате метаболитни нарушения, нарушения на нервната система, нервно дразнене или злоупотреба с наркотици. При тези случаи се налага по-сериозно лечение, а не прости домашни средства, каквито ще ви предложим тук.

  1. Изяжте една лъжичка захар. Сладкият вкус ще натовари нервните окончания в устата ви и ще помогне да спре хълцането.
  2. Запушете ушите и носа си едновремено, затворете устата и надуйте въздух – това ще помогне да се разбалансират контракациите в корема. Или запушете носа си и опитайте да преглътнете няколко пъти.
  3. Пийте вода на малки бавни глътки. Поглъщането прекъсва цикъла на хълцането и успокоява нервите.
  4. Извадете езика от устата си и се изплезете с максимално напрягане, даже го дърпайте с ръка. Напрежението, което се създава в устата и гърлото от това действие спира контракциите в диафрагмата.
  5. Гъделичкайте небцето с памучен тампон, като се стараете да не се смеете. Така отклонявате вниманието си от хълцането и то ще спре.
  6. Задръжте дъха си, колкото можете по-дълго, докато усетите, че хълцането е спряло.
  7. Изпийте таблетки, които съдържат магнезий – тази съставка помага за успокояване на нервите и спира хълцането.
  8. Наведете се напред и натиснете диафрагмата с ръка, като опрете коленете в гърдите. Така създавате налягане, което може да спре хълцането.
  9. Опитайте да изпиете една глътка оцет или захапете парче от лимон – горчивият и кисел вкус стимулира нервите в устата и ще отклони вниманието от диафрагмата.

За да не предизвиквате хълцане, спазвайте следните съвети:

–          Яжте б-а-в-н-о! Една хапка се предъвква в устата най-малко 28 пъти. При бързото хранене поглъщате въздух и той предизвиква хълцане.

–          Не преяждайте – това е много лесно, ако се храните бавно, защото усещате кога трябва да спрете. Хълцането, всъщност е начин на вашето тяло да ви каже да спрете да ядете, така че да може да има време за храносмилане на това, което е в стомаха.

 

 

Младо момиче хълца неспирно вече 3 месеца

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *