Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Газираното прави децата агресивни!

Подсладените газирани напитки влияят негативно върху детската психика.

Corbis-42-16821033Газираното води до агресия и създава проблеми с концентрацията на вниманието при децата. До такъв извод са достигнали учени от Колумбийския университет в Ню Йорк, съобщава topnews.ru. Ставало е дума, че всеки от компонентите на тези напитки може да оказва нездравословно въздействие, но до момента липсва цялостно изследване за отражението им върху детската психика. Причина за агресивното поведение може да се окаже кофеинът, защото той влошава качеството на съня и стимулира състоянията на безпокойство.

За своето изследване учените проучили здравето на 3000 петгодишни деца от 20 големи града в САЩ. 43% от тези деца пиели по чаша газирано всеки ден, а 4% стигали дори до четири и повече. Изключени са били всички възможни други фактори, които по принцип влияят негативно върху детското поведение. Обобщенията били категорични: повишеното потребление на сладки газирани напитки стимулира състоянията на безпокойство, напрежение и агресия. Колкото повече напитки – толкова по-изразени отклонения в поведението. Мъниците се сърдели, чупели играчки, биели се и не били в състояние да задържат за дълго вниманието си върху нещо определено.

В по-старо изследване пък е установено, че тези напитки могат да стимулират поява на сърдечно-съдови заболявания в ранна възраст, на рак на панкреаса, диабет и камъни в бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *