Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога да се обърнем към лекар ако хъркаме?

 hyrkane

Ако сутрин се събуждате с главоболие, а през деня страдате от сънливост, трябва да се консултирате с лекар.

Шумното, непре­станно хъркане може да е сигнал за сънна апнея (вре­менно спиране на дишане­то по време на сън). Това е потенциално опасно със­тояние, което изисква лече­ние, назначено от специа­лист.

Сънната апнея може да понижи нивото на кис­лород в кръвта и да доведе до повишаване на кръвно­то налягане и уголемяване на сърдечния мускул. В ня­кои случаи се препоръчва използването на специално устройство за регулиране на налягането в дихателни­те пътища. Друго възмож­но решение е хирургиче­ската интервенция.

 

Когато хъркате, органите в устната кухина и гърлото (езикът, горната част на гълтача, мекото небце и увулата) вибрират срещу сливиците и аденоидите. Проблемът най-често зася­га хората с наднормено тегло и в тези случаи спо­ред специалистите причи­ната се крие в допълнител­ната мастна тъкан, която притиска дихателните пъ­тища. Лулата инхалатор с хималайска сол HIMALAYAN PIPE помага за очистването на дихателните пътища и облекчава симптомите, причиняващи хъркане. Вижте повече за лулата инхалатор ТУК:

 

Силата на лечебната профилактиката при хъркане:

  • Не се препоръчва обилно хранене или консумация на алко­холни напитки до 3 часа преди лягане.
  • Поддържането на оптимално телесно тегло осигурява про­ходими горни дихателни пътища.
  • Тютюневият дим дразни лигавиците и причинява набъбване на тъканите в областта на гърлото. Това води до стесняване на дихателните пътища. Пушачите страдат по-често и от назална конгестия (запушване на носа).
  • Някои медикаменти (например успокоителните и сънотвор­ните таблетки) също може да провокират хъркане. Ако са ви предписани от лекар, обсъдете с него възможностите за алтер­натива.
  • Сухият въздух също допринася за проблема. Препоръчва се вечер да включвате в спалнята овлажнител за въздух. Почист­вайте уреда редовно, като следвате инструкциите на производи­теля. Друга възможност е непосредствено преди лягане да правите инхалации. Напълнете дълбока купа с гореща вода, по­крийте главата си с кърпа и се наведете на около 30 см от по­върхността на водата. Вдишвайте дълбоко през носа в продъл­жение на няколко минути.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *