Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нестандартни, но ефективни методи за лечение на хълцането

hylcane

Изненадайте небцето

  • Разтворете 1 ч. л. захар или мед в малко топла вода, изсипе­те разтвора под езика(постарайте се да предотвратите контакта му с небцето) и преглътнете.
  • Поставете на езика свежо резенче лимон. Резкият му вкус ще накара устните да се свият и хълцането ще спре.
  • Изпийте 1 ч. л. ябълков оцет. Това никак не е лесна задача, но ако се справите, може да ви помогне веднага. Или задръжте в устата кисела краставичка.)

Лечебни средства от детското меню

  • Задръжте в устата си 1 ч. л. фъстъчено масло. Докато се опитвате да го отлепите от езика и зъбите си, хълцането може да престане.
  • С една топка сладолед лечението се превръща в истински празник. Ниската температура на сладоледа, равномерното преглъщане и това толкова приятно разсейване допълнително отпускат диафрагмата.

Силата на профилактиката

  • Избягвайте бирата и газираните напитки, особено ако са студени. Комбинацията от ниска температура и мехурчета въз­дух представлява коктейл от дразнители, който може да прово­кира нежеланата реакция на диафрагмата.
  • Хранете се бавно. С несдъвканата храна поглъщате повече въздух, което на свой ред води до хълцане и оригване.
  • Някои медикаменти (като диазепам) също могат да бъдат причина за неразположението. Помолете лекуващия си лекар да ви препоръча алтернатива без този страничен ефект.
  • Хълцането при бебетата е следствие от поглъщането на въз­дух по време на хранене. За да се справите с проблема, притис­нете бебето към рамото си и лекичко го потупайте по гръбчето. Това може да накара въздуха да излезе и тогава хълцането ще престане. Проверете каква е пропускливостта на биберона, с който храните детето – напълнете бутилката и я обърнете надо­лу. В началото млякото трябва да капе равномерно, след това малко по-бавно и накрая да спре. Ако биберонът изпуска прека­лено много или прекалено малко мляко, най-вероятно това е причината за хълцането.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Нестандартни, но ефективни методи за лечение на хълцането

  1. детелина каза:

    това са пълни глупости,,, сядаш пиеш една чаша топла вода след това си задържаш дъха колкото можеш и спира хълцането,,,,изпробвано

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *