Как да се спасите от досадното хъркане на партньора ви

Кратък курс по самозащита:

Ако партньорът ви хърка, нощният шум вероятно не се отразява добре на отно­шенията ви.

Но трябва да знаете, че ми­лиони двойки по света са се сблъсквали с този проблем и повечето от тях са успели да го разрешат. Така че преди да си граб­нете възглавницата и да се преместите на дивана, опитайте следните стратегии за справяне със ситуацията.

  • Снабдете се с тапи за уши – никак не са скъпи, а и като свикнете с тях, ще установите, че са доста удобни.
  • Купете си генератор на електромагни­тен (бял) шум. Този уред ще направи но­щите ви далеч по-поносими. Издаваният от него постоянен шум заглушава всички останали звуци.
  • Лягайте си малко по-рано, за да заспи­те преди партньора си. Обикновено това гарантира спокоен сън до сутринта. В най-лошия случай ще имате възможност да поспите поне докато започне хърка­нето.

Добре е да знаете, че: един от отключващите фактори за хъркането може да бъде кон­сумацията на алкохол пре­ди лягане, защото той отпуска мускулите в областта на гърлото. При запушване на носа, причинено от алергии или простуда, хър­кането се дължи на възпа­лените тъкани и натрупани­те секрети, които възпре­пятстват навлизането на въздушния поток.

 

Повдигнете брадичката

  • Сигурно ще ви се стори прекалено, но за да се избавят от хър­кането, някои хора спят с поддържаща яка, която повдига бра­дичката и по този начин осигурява проходимостта на дихател­ните пътища. Ако се спрете на това решение, избягвайте моде­лите от твърда пластмаса. В магазините за медицински консума­тиви се продават яки от полиуретанова пяна, които имат същия ефект, но позволяват по-свободни движения на шията.

 

Лекувайте алергиите

  • За да облекчите запушването на носа, отстранете алергените в дома си (плесени, прах, животински пърхот). Почиствайте пода и завесите с прахосмукачка и сменяйте по-често спално­то бельо.
  • Ако хъркането е сезонно и имате установена алергия към по­лени (цветен прашец), за облекчаване на симптомите пийте чай от коприва. За да го приготвите, залейте 1 с. л. сушени листа (предлагат се в аптеките и в магазините за натурални продукти) с 1 чаша вряла вода и оставете да престои 5 минути, след което прецедете течността. Пийте до 3 чаши дневно (последната – не­посредствено преди лягане).

 

Помислете върху това: хъркането може да се дължи на заболявания на горните дихателни пътища. Лулата инхалатор с хималайска сол HIMALAYAN PIPE помага за очистването на дихателните пътища и облекчава симптомите, причиняващи хъркане. Вижте повече за лулата инхалатор ТУК:

 

 

 

 

 Публикувано в категории: Бели дробове и дихателна система » Здравословен сън

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

СЕДАТИФ ПС / SEDATIF PS

СЕДАТИФ ПС е хомеопатичен лекарствен продукт, препоръчван на възрастни и деца при неспокойни състояния, напрегнатост, емоционален дисбаланс, тревожност, нарушено качество на съня. Добър при лица, подложени на стрес и психически натоварвания.

Медитацията помага при проблеми със съня

Около 50% от хората на възраст над 55 години, и по-възрастни, имат проблеми със съня

10 съвета за ограничаване на вредите от шума

Колкото по-продължително се излагате на шум и колкото по-силен е той, толкова по-голяма е опасността от оглушаване.

Кога хъркането се превръща в проблем?

Хъркането създава риск за сънна апнея. При нея за 1 час има спазми пет или повече пъти

Може ли да се разболеем от броколи?

Този зеленчук не напразно е обявен за изключително полезен: науката е категорична, че любимото броколи предотвратява много болести, включително рак и затлъстяване. Но и най-полезният дар на природата може да навреди, ако прекаляваме с консумацията му!

9 съвета против хъркане

Хъркането е нарушение на съня, което се причинява от затрудненото преминаване на въздуха при дишане, когато мускулите и тъканите в устата ви се отпуснат.

Радиофреквентен ток срещу хъркане!

Ето как да спрете хъркането и да направите бъбреците по-здрави

Изследователи от Hospital de Cllnicas de Porto Alegre (Бразилия) установили, че хъркането може да се лекува много просто – като се намали солта в менюто

Десет важни неща, които трябва да знаем за инсулта (2)

Отдавна е известно, че най-много инсулти с летален изход има през зимата (31.2%) и есента (26.9%). Португалски учени са изчислили, че падането на температурите с един градус увеличава инсултния риск с 3.9%. Това е логично: при ниските температури артериалното налягане се покачва

Половинката ви хърка? Проверете си кръвното!

Хъркащият съпруг не просто пречи на другия да заспи – той директно уврежда здравето му. Така смятат изследователи от Имперския колеж в Лондон

Защо u как да се употребяват антидепресантите?

Много са хората с проблеми – опънати нерви, тревожност, стрес, умора или потиснато настроение.

Кога да се обърнем към лекар ако хъркаме?

Ако сутрин се събуждате с главоболие, а през деня страдате от сънливост, трябва да се консултирате с лекар.