Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се използва алое вера?

Можете да си купите някой от козметичните продукти, съдър­жащи алое вера, но не е сигурно дали „стабилизираната“ форма на екстракта ще има същите свойства като натуралния гел.

Ако предпочитате готови кремове и лосиони, проверете дали алое вера е в първата част на списъка със съставките. За вътрешна употреба купувайте само сокове, съдържащи най-малко 98% алое вера.

алое вера употреба
Алое вера

Единствено ако имате живо растение у дома си, ще можете да се възползвате в пълна степен от лечебните му свойства. Непре­тенциозно по отношение на почвата, влагата и светлината, то не може да оцелее при температури под 5 °С. Поради тази при­чина се отглежда най-успешно в закрити помещения и оранже­рии.

Използвайте го за третиране на порезни рани, термични и слънчеви изгаряния и хемороиди. Почистете засегнатия участък с вода и сапун. Отчупете един месест лист, направете надлъжен разрез и разтворете средата. Изцедете гела и намаже­те обилно болезнения участък. Повтаряйте процедурата по 2-3 пъти на ден.

 Не се препоръчва алое вера като слабително!

Алое вера е ефикасно (всъщност прекалено ефикасно) слабител­но средство. Сокът, извличан от външната кора на листата му (т. нар. алое лашекс), се определя като стимулиращ лаксатив – т. е. причиняващ изхождане чрез провокиране на чревни контрак­ции. Лекарите рядко го предписват, тъй като може да доведе до тежки спазми или диария, придружена от обезводняване и загу­ба на жизненоважни електролити.

алое вера гел
Алое вера гел

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *