Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Махмурлукът е индивидуален

Сигурно поне веднъж ви се е случвало да преживеете тежка сутрин след тежка вечер

махмурлукСиреч – махмурлук. „Той настъпва, когато алкохолното съдържание в кръвта започне да спада и се приближава до нула – обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ д-р Владимир Николов, началник на клинична база за лечение на зависимости в Суходол. – В зависимост от приетото количество алкохол налице са следните симптоми: умора, жажда, замаяност, световъртеж, главоболие, мускулни болки, гадене, повръщане, болки в стомаха, лош сън, повишена чувствителност към светлина и звук, сърцебиене, треперене на тялото, зачервени очи, понижена възможност за концентрация, проява на депресия, тревожност, раздразнителност.

Всеки, който употребява алкохол в големи количества, може да пострада от махмурлук, но при някои хора е възможно дори едно питие да се окаже пусков механизъм за това състояние. Различната предразположеност се обяснява с генетичните фактори, и по-конкретно с начина, по който организмът метаболизира алкохола, обяснява докторът.

Махмурлукът отзвучава в рамките на 24 часа. Най-доброто лекарство е сън. Приемането на повече течности също помага. За главоболието д-р Николов препоръчва да се пият разтворими таблетки аспирин с витамин С – по едно хапче преди лягане и след ставане от сън, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *