Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да прекараме отпуска си, без да ни тормози запек?

Той може да ни провали отпуска – но може и да е признак за тежко заболяване. Ако запекът е постоянен спътник в живота ни, непременно трябва да се консултираме с лекар.

zapekСчита се, че има проблем, ако дефекацията е по-малко от три пъти седмично.
Нещата стоят по друг начин, когато този проблем се появи по време на отпуск. Основните причини за него са свързани с промяната в обичайния ритъм на живот.

Дългото пътуване предпоставя нещата: това са часове наред на ниска активност. Когато мускулите не работят – и чревният тракт “заспива”. По време на път обикновено не се пият достатъчно течности. Известно е, че течностите увеличават обема на съдържимото в дебелото черво и активират освобождаването му, описват от zdorovieinfo.ru. На път често се ободряваме с кафе, а понякога за тонус си вземаме алкохол – както знаем, така принуждаваме организма да освобождава течности, а това пресушава чревния тракт. Другият проблем е, че обикновено храната, която поемаме, не е богата на фибри и това също забавя перисталтиката.

Особено важно е как се храним, когато решим да общуваме по-отблизо с природата. Много хора всъщност не знаят как да се хранят в условията на туристическо пътуване например. Те вземат със себе си каквото им попадне – сладкиши, чипс, продукти за бързо приготвяне. Във всички тези храни фибрите са нищожно количество, те променят режима на храносмилателната система и констипацията е естественият резултат.

Тръгвайки на път, имайте предвид тези подробности. Най-добре е да се посъветвате с вашия лекар какви хапчета да си купите, за да се спасите в случай на нужда. Но ако може – просто не се оставяйте на хапчето, а вземете предварително мерки да не стигате до мъчителни състояния. Движение, храна с много фибри и достатъчно вода – и всичко ще бъде наред.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *