Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тест определя трябват ли ни антибиотици

Бърз анализ на кръвта, който е готов за три минути, може да определи дали даден пациент има нужда от антибиотици.

testУчени от университета в Кардиф разработиха прост и удивително точен тест, който дава на лекаря необходимата ориентировъчна информация по капка кръв от пръста. Този тест проверява нивото на С-реактивните протеини, което нараства при наличието на вируси и започваща инфекция. Ако няма причина за изписване на силни лекарства, тестът е основание лечението да се проведе с по-слаби, щадящи организма медикаменти.

Новият тест ще помогне да се ограничи ненужното приложение на антибиотиците, коментират от medikforum.ru. Прекомерната употреба на антибиотици на практика поставя под съмнение ефективността от лечението с тях. При създаването им през 40-те години на миналия век антибиотиците са спасявали човешки живот в случаи, считани по-рано за безнадеждни. Сред тях са сепсисът, двустранната пневмония и сифилисът. През последните години обаче хората ги използват за щяло и нещяло и това е направило вирусите устойчиви на лекарственото въздействие.

Особено опасно е самолечението с антибиотици, което не се контролира от лекар. Хората си купуват такива лекарства за обикновена хрема или кашлица. По-сериозният проблем не е този, че се гълтат лекарства за щяло и нещяло, а че в сериозни случаи самолечението не довежда нещата докрай. Недоизлекуваната инфекция може да причини много тежки увреждания, включително застрашаващи живота. Самият организъм пък става невъзприемчив към лекарственото въздействие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *