Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Премахнете болката от шипове!

Костните шипове (остеофити) са допълнителни кости, които се появяват вследствие непрекъснат натиск и износване на костите в ставите, бедрата, краката, гърба, раменете, коленете и ръцете.

Обикновено появата им се свързва със силна болка, придружена от липса на гъвкавост в тази част и подуване.

Ето някои прости и лесни за изпълнение домашни средства за лечение на шипове. Въпреки че вкъщи можете да лекувате състоянието си до голяма степен, ако проблемът продължава, трябва да се консултирате с лекар, тъй като растящата кост може да повреди околните нерви.

Използвайте лед, пакетиран в найлон и притиснете леко към мястото. Редувайте топли и студени компреси, за да увеличите притока на кръв в засегнатата област.

Преди началото на всяка физическа активност, затоплете района на образувания шип с компрес и леко масажирайте. Това ще намали болката, която се причинява при движение. Правете леки упражнения, които ще подпомогнат изчезването на шиповете.

За облекчаване на болките и заздравяване на костите пийте три пъти на ден куркума на прах.

Натопете мека памучна кърпа в ленено масло и поставете на засегнатия участък. Покрийте с електрическа възглавница, за да затоплите – така ще облекчите болката.

Ако имате наднормено тегло, опитайте се да свалите няколко килограма. Това ще облекчи натиска върху засегнатата област особено по отношение на шиповете в краката и болките в кръста.

Консумирайте витамин D. Пълномасленото мляко е отличен източник на витамин D. Пиенето на една чаша мляко всеки ден ще ви осигури 30 % от дневния прием на витамин D.

Вземете хранителна добавка с витамин Е или яжте повече зелени зеленчуци, пълнозърнести храни, соево масло, домати, манго и киви. Това ще помогне за намаляване на възпалението, причинено от костните шипове.

Увеличете приема на витамин К. Яжте повече зелени зеленчуци като карфиол. Липсата на този витамин може да доведе до увреждане на костите, минерализацията на хрущяла и до образуване на костни шипове.

Вземете магнезий и калциеви добавки. Тези добавки могат да помогнат за облекчаване на болката от шиповете. Докато имате шипове трябва да консумирате 1200 мг калций и 600 мг магнезий дневно.

 

Масаж и акупресура помагат при болки в кръста

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *