ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на акне

Акнето е едно от досадните състояния на съзряването, на които ако не се прилага правилното лечение, има голяма опасност да стане хронично. А когато се появи в зряла възраст, тогава вече причината е на хормонална основа, а не проблем на съзряването. Тогава е добре да се намери първоначалната причина и едва тогава да се действа и с външни средства. Когато вече сте посетили вашия лекар и той ви е дал насоки относно вътрешното лечение, е време да погледнете кожата си и отвън.

Предлагаме ви да се доверите на природата с нейните лечебни билки и средства. Те може да ви помогнат да максимизирате своето лечение, да изчистите пъпките и да успокоите кожата. И това без страничните действия като пресушаване, което може да се получите като бонус към някой прескъп лосион със спирт. Първата рецепта за лечение на акне е с билката Вербена или още известна като Върбинка. Тя може да се намери, както прясна във всяка градинка, така и в насипно изсушено състояние в билкова дрогерия. И в двата случая силата й е голяма и ще ви помогне изключително много пъпките да затихнат и кожата да се успокои. Може да ползвате в комбинация с тоник от магданоз, който сами да си приготвите.

lechenie-na-akneА за отварата от Вербена ще ви трябват 200 мл вряла вода, в която запарваме една равна супена лъжица от билката, оставяйки около десетина минути да си пусне полезните вещества. Така готовата отвара се приема вътрешно – пие се сутрин и вечер на гладно. За да се почувства кожата добре, тази отвара трябва да се приема доста време, като с времето започнете да намалявате приема й, след което правите една седмица почивка, и продължавате. След две седмици спирате приема напълно. След това може през известен период да се пие тази отвара за по седмица-две, за да се поддържа добра форма на кожата.

Запомнете, че макар и значително по-безопасно от другите средства, едно лечение с билки също може да бъде опасно. Ето защо при всяко стартирало лечение с лечебни треви, каквото и да е, още повече приемано вътрешно, е нужно да направите консултация с лекар или фитотерапевт, тъй като има вероятност точно тази билка да не е подходяща за вас.

Следващата рецепта е също така лесна за приготвяне и прилагане. Акнето ще си иде с гръм и трясък с нея, а вие ще се радвате на здравата си кожа. Става въпрос за бирена мая. Всичко, което трябва да правите е да приемате от добавката по 4 таблетки 3 пъти на ден. За да има резултат се приема месеци наред. Външно може да обтривате сутрин и вечер лицето със специална отвара, приготвена от магданоз, за чиято цел сварявате една връзка от подправката в 200 мл вода за 15-на минути. След като магданозената отвара се махне от огъня, прецеди се и изстине, се добавя към аспиринова смес, която предварително се приготвя от 2-3 аспирина, разтворени в малко студена вода.

Добре се разкаща сместа, за да се омесят двете съставки и се съхранява в хладилника. Ползва се сутрин и вечер, като когато свърши или остарее /2 седмици/ се приготвя нова.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *