ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Коя поза по време на сън е полезна?

Вашата предпочитана поза за сън може да ви носи болки в шията, неприятности в стомаха дори и преждевременни бръчки!

Тук ще ви дадем насоки за това как позицията на вашето тяло по време на сън влияе на организма ви.

Най-добрата поза за спане – по гръб. Спейки по гръб вие предотвратявате болките в гърба, намалявате киселинния рефлукс на стомаха, намалявате бръчките и поддържате хубави гърди. Лошото е, че така може повече да хъркате. Като спите по гръб вие поддържате неутрална позиция за главата, врата и гръбначия стълб, което няма да доведе до допълнителното му изкривяване. Когато главата е повдигната достатъчно на възглавницата, стомахът се намира под хранопровода и храната не може да се върне нагоре. Тази поза помага срещу бръчките, защото не бутате лицето си във възглавницата. Трябва да имате достатъчно добра ортопедична възглавница и това е достатъчно за идеален сън по гръб.

Следващата добра поза за спане е на една страна. Тя също предотвратява болките в гърба, хъркането е по-малко и намалява киселинния рефлукс. Спането на лявата страна е идеално за бременни, защото освен че намалява киселините в стомаха, помага и за кръвообращението. Недостатъкът на тази поза е, че се образуват повече бръчки при допира с възглавницата. За да бъде най-удобно при спане за тази поза е необходима възглавница, която да запълни пространството над рамото така, че главата и шията да се поддържат в нормална позиция.

Ембрионалната поза не се препоръчва, тъй като предизвиква болки във врата и гърба. Извън матката на майка ви, почивката с много присвито тяло не е добра идея. Когато коленете ви са вдигнати нависоко, а брадичката е сгушена в гърдите може да се събудите с болка на сутринта. Тази свита поза също така ограничава диафрагменото дишане. Изключително зле се отразява на стомаха. Опитайте да се изпънете повечко, за да получите нормална странична поза за сън.

Най-лошата поза за спане е по корем. Тази поза увеличава болките в гърба и прави много бръчки. Нещо повече, позата оказва натиск върху ставите и мускулите, което може да дразни нервите и да доведе до болки, изтръпване и крампи. Помислете само каква болезненост ще почувствате, ако държите шията си обърната на една страна в продължение на 15 минути. При спане в тази поза това се случва с часове. Ако не страдате от болки в шията или гърба, а хъркате много, спането по корем може да е добро за вас. Възглавницата трябва да е съвсем тънка или да липсва при тази поза.

 

 

Какво те държи будна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *