Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Закуската пази мъжкото сърце

Мъжете, които пропускат закуската, но похапват през нощта, са в повишен риск да развият исхемична болест на сърцето.

heartattackРискът от исхемична болест на сърцето е доказан чрез мащабно изследване, популяризирано в специализираното списание на Американската асоциация по изучаване болестите на сърцето Circulation.
Авторите – екип от Харвард, са анализирали статистика от 16 години, от 1992-а до 2008-а, информират от medportal.ru. Обект на проучването са били 27 000 мъже на възраст от 45 до 82 години. Те били анкетирани за навиците им, засягащи режима на хранене. В началото на изследването хората били здрави, без сърдечно-съдови или онкологични заболявания. В рамките на контролните 16 години 1500 от тях развили исхемична болест на сърцето.

Анализът показал, че сред онези, които никога не закусват, рискът да развият болестта е с 27% по-висок в сравнение със закусващите. Изяснено било още, че мъжете, пропускащи закуската, по принцип са по-млади от дисциплинираните закусващи. При незакусващите млади хора е по-висок процентът на пушачите. Те са по-натоварени в работата, физически са по-слабо активни, не са семейни и употребяват повече алкохол.
Що се отнася до яденето нощем – рискът от заболяване е с 55% по-висок, ако това се прави редовно. Учените обаче не са се концентрирали върху този проблем, тъй като не го считат за масов – сред анкетираните имало сравнително малък брой мъже с този лош навик. Междувременно било установено и това, че честота на хранене няма отношение към исхемичната болест на сърцето.

Резултатите според научния анализ са показателни за това, че нарушеният хранителен режим води до метаболитни изменения – те от своя страна създават рискови фактори от рода на наднормено тегло, повишено кръвно налягане, диабет. В перспектива авторите планират да разширят проучването си за връзката между закуската и здравото сърце и с други групи от населението.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *