ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Старците от 21-и век стават все по-здрави

Днешните дълголетници притежават все по-бистър ум в сравнение с връстниците си отпреди 10-20 години. Здравето на най-възрастните хора постоянно се подобрява благодарение на напредъка на медицината.

starciНауката обещава не само по-дълга, но и по-щастлива старост, уверяват учени от Дания. Физическите и психическите болести ще отстъпват, поясняват от medikforum.ru. Изследвания на специалистите доказват, че хората на възраст над 90 години имат по-остър ум и по-малко страдат от разстройства на паметта, отколкото връстниците им преди 10 години. Намаляват дори трудностите им във физически план.

Изследване, публикувано в списание Lancet опровергава популярното съждение за това, че колкото по-дълго живее човек, толкова повече здравословни проблеми го измъчват. На престарелите хора пък им е необходимо постоянно наблюдение и грижи, защото са прекалено крехки и безпомощни, или пък развиват деменция.

Ако тази тенденция към укрепване на старческото здраве продължи, в бъдеще държавите ще харчат по-малко пари за съхраняването на тяхното здраве. В момента основното перо на разходите не е за пенсии, а за лечение и обгрижване. Днес все повече хора се надяват да преживеят дълга и щастлива старост.

Интересното е, че тези изводи са направени на базата на изследвания върху статуса на група датски пенсионери, родени през 1905 и 1915 година. Родените с 10 години по-късно се оказали в много по-добра кондиция от предходниците си, достигайки една и съща възраст.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *