ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои са най-затлъстелите нации! (ТОП 20)

Америка вече не е страната с най-висок процент население с наднормено тегло: на първо място в рейтинга на The Daily Mail е Мексико, съобщава topnews.ru.

fat-people-love-cookiesНов доклад на ООН сочи, че 70% от населението на Мексико страда от наднормено тегло. У една трета от мексиканците е диагностицирано затлъстяване, което създава сериозни здравословни проблеми – хипертония, сърдечни заболявания, диабет, бъбречна недостатъчност, болести на черния дроб и рак.

Причина за тази картина е седящият начин на работа за повечето мексиканци, както и националната хранителна традиция. Мексиканците консумират огромни количества тако – царевични питки, които са натъпкани с плънка от различни пържени меса, морски дарове, боб, кашкавал и сметана. Различните варианти на пържени, осолени или подсладени питки, палачинки и бухти са във всекидневното меню.

Най-често затлъстяването се среща при ниските социални слоеве и сред младите хора, които обичат фаст фууд и не спортуват. Четирима от всеки пет мексиканци боледуват или ще се разболеят от страдания, които са нелечими до края на живота. Най-лошото е, че децата в тази страна са буквално програмирани да затлъстеят.

На второ място в рейтинга на затлъстелите нации е САЩ, следват Сирия, Венецуела и Либия. Сред първите 10 са още Тринидад, Тобаго, Ирак, Аржентина, Турция, Чили и Чехия.

В Топ-20 на дебелаците следват Ливан, Нова Зеландия, Словения, Малта, Панама, Израел, Австралия и Унгария. Последните две места си делят Русия и Великобритания. По данни на Световната здравна организация от наднормено тегло в света страдат милиард и половина възрастни. Хората със затлъстяване са 350 милиона.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *