ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още съвети за това как да спите по-добре – част 3

Част 1

Част 2

 

Ако стресът от работата, семейството или училището ви държат буден, може да се нуждаете от помощ за справяне с него по продуктивен начин.

Съвет 5 – Техники за релаксация за по-добър сън. Отдихът е от полза за всички, но особено за хората, които се борят за сън. Практикувайте тези техники за релаксация преди лягане:

–          Дълбоко дишане – затворете очи и се опитайте да правите дълбоки и бавни вдишвания и издишвания – повторете 10 пъти;

–          Прогресивна мускулна релаксация – напрегнете всички мускули, започвайки от пръстите на краката си, колкото можете повече ги стягайте, след това се отпуснете напълно – повторете 5 пъти;

–          Визуализирайте спокойна обстановка – затворете очи и си представете място или дейност, която е успокояваща и приятна за вас. Концентрирайте се върху това как това място или тази дейност ви кара да се чувствате спокойно.

Съвет 6Ако се будите през нощта и имате проблем да заспите отново, ще ви помогнат тези съвети. Първо опитайте да останете в леглото в спокойна поза. Опитайте се да не мислите за нищо и дишайте дълбоко. При положение, че ви обземе чувство на тревожност за него, напишете го на бележка и го отложете за следващия ден – „Утрото е по-мъдро от вечерта!”. По същия начин постъпете, ако някаква идея ви се е загнездила в мозъка и не ви оставя на мира. На сутринта ще бъдете много по-продуктивни и креативни, за да я осъществите.

Съвет 7 – Трябва да разберете дали не трябва да отидете на лекар. Ако сте опитали нашите съвети и все още имате проблеми със съня, може би имате нужда от професионално лечение.  Обадете се на лекаря си, ако имате следните симптоми: устойчива дневна сънливост или умора; хъркане, придружено от паузи в дишането; трудно заспиване и поддържане на съня; често главоболие сутрин; крампи в ръцете или краката през нощта; заспиване в неподходящо време – например зад волана в колата и на бюрото в офиса.

 

 

Получавате ли достатъчно сън?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *