Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спите по-добре – част 2

Част 1

Ако направите усилие да се отпуснете преди лягане, ще спите по-лесно и по-дълбоко.

Съвет 3 – Настройте спалнята си за сън, като си изработите релаксиращи ритуали преди лягане!

Ако не можете да избегнете или премахнете шума от лаещи кучета, шумни съседи, градския трафик или на другите хора в дома си, опитайте да го заглушите с вентилатор или записи на успокояващи звуци. Тапите за уши също могат да помогнат. Поддържайте в спалнята температура около 18оС и се уверете, че леглото ви е удобно. Опитайте се да си изработите едни и същи ритуали преди лягане – прочетете книга или списание на мека светлина, вземете топла вана, слушайте нежна музика, слушайте разкази от запис.

Съвет 4 – Стойте далеч от обилно хранене за вечеря! Вечеряйте поне 4 часа преди сън, като избягвате трудносмилаеми храни, които ще отнемат много време на стомаха ви да се справи с тях. Избягвайте алкохола преди лягане, ограничете кофеина и не пийте много течности през нощта. Не пушете – никотинът е стимулант, който нарушава съня!

За някои хора леката закуска преди лягане може да помогне за насърчаване на съня. Така е при диабетиците, които се подлагат на лечение с инсулин – препоръчва се късно леко хранене. Това включва, например, мюсли с кисело мляко или банан.

Трябва да включите физическа активност през деня в рамките на 20 до 30 минути. Не е нужно да ставате спортна звезда, но движението ще ви помогне да спите по-дълбоко. Опитайте с бързо ходене, разходка с колело, енергична домакинска дейност или градинарство. Ако предпочитате, планирайте упражненията си сутринта или в ранния следобед, тъй като физическото натоварване късно през деня ще стимулира организма ви. Преди сън практикувайте релаксиращи йога упражнения с леко разтягане.

 

Причините, влияещи на спокойния ти сън

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *