ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на диария по време на почивката!

Често диарията се причинява от чужди щамове бактерии при консумация на храна и вода и е позната като „туристическа диария”.

Най-често децата правят диария към третия-четвъртия ден от престоя ви в курорта. Ако и при вас се получи същото, най-вероятно е от мръсна вода, развалена храна или наличието на бактерии, които причиняват диария във водата, в която се къпете – море, река или язовир. Летните вируси са много разпространени и не всички причиняват само диария.

В случай, че детето има диария вземете спешни мерки с ефикасни лекарства, като Имодиум, прахчета Смекта, Ентерол и др. И не забравяйте – трябва да се поемат повече течности. В първите дни от диарията не е задължително детето да се храни, защото може да няма апетит, но е задължително да му приготвите чай от живовляк или от малинови листа, или пакетиран чай от къпини. Храната е – ориз, пюре от моркови, препечена филийка, сухари. За бебето е важно майката да продължи да го кърми, а ако е на изкуствено хранене, както и за по-големи деца са подходящи оралните разтвори за рехидратация, които възстановяват загубените електролити. При лека диария, започнете лечение с активен въглен – предлага се в аптеките без рецепта.

Можете да избегнете диарията, ако преди да тръгнете на далечно пътуване, предприемете следните мерки:

Преди и по време на почивката вземайте по 1 капсула пробиотик с  Lactobacillus Acidophilus. При избора на препарат се уверете, че ви предлагат продукт, съдържащ живи бактерии.

Пийте само фабрично бутилирани или преварени напитки. Използвайте бутилирана вода за готвене и миене на зъбите. Колкото и да се изкушавате, никога не добавяйте кубчета лед към питието си, за които не знаете от какъв водоизточник са.

Добър избор са киселите напитки като портокалов сок или сок от грейпфрут – те потискат растежа на бактериите Е.coli и по този начин предпазват от диария.

Ако се храните в ресторант, консумирайте само горещи и току-що приготвени ястия. Избирайте само плодове и зеленчуци, които можете да си обелите сами. Откажете се от салатите – основните продукти в тях най-вероятно ще са измити с вода от местен водоизточник.

Мийте ръцете си и тези на детето си с топла вода и сапун преди и след хранене.

 

Опасностите, които ни дебнат през лятото

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *