Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бързи мерки за лечение на синдрома на крапалния канал

Ако не се лекува навреме, синдромът на карпалния канал може да доведе до трайно намалена способ­ност за хващане на пред­мети, а болката да се усили и да обхване лакътя или рамото.

 

Консултацията с лекар е наложителна и за да се изключи връзка с други заболявания – като ревматоиден артрит, заха­рен диабет или понижена функция на щитовидната жлеза.

 

Бързи мерки за лечение на синдрома на крапалния канал:

  • За бързо облекчаване на болката и възпалението наложете китките с охлаждащ компрес от торбичка лед, увита в хавлие­на кърпа. Оставете да действа 10 минути. Можете да повтаряте процедурата през 1 час.
  • Топлината отпуска мускулите и по този начин също съдейст­ва за облекчаване на болката. Всяка вечер преди лягане пота­пяйте китките си в топла вода за 12-15 минути. Ако забележите, че състоянието ви се влошава (поради увеличеното напреже­ние в карпалния канал), прекратете процедурата.
  • 2 пъти дневно разтривайте вътрешната страна на китките си с мехлем от арника – нанесете количество колкото грахово зър­но и го разнесете с леки масажни движения по цялото протежение на дланта. Повтаряйте процедурата всяка сутрин и вечер, докато почувствате подобрение.
  • Мнозина постигат облекчение на симптомите и чрез бързи леки потупвания по китката.
  • Преди сън обездвижвайте китките с шини – в противен случай може несъзнателно да подложите ръка под главата си, да притиснете карпалния канал и да се събудите от болка. Шини­те обездвижват пръстите и намаляват натиска върху медианния нерв. Можете да ги намерите в някои аптеки (помолете фармацевта да ви демонстрира как се слагат и да ви помогне при избора на подходящ размер).
  • Може да се наложи да носите шина и през деня, особено ако извършвате дейности, изискващи интензивни движения на ръ­цете.

 

 

Рядко споделяни трика за справяне с болката в кръста и гърба

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *