ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява синдромът на карпалния канал?

Сигурно ви изглежда странно, че лекарят настоява да отсъствате от работа, а вие дори не се чувствате болен.

Но когато страдате от синдрома на карпалния канал, трябва да преустановите всички занимания, довели до възникване на проблема, и да осигурите на ръцете си пълен покой.

За да подпомогнете възстановяването, ограничете движенията на китките със специални шини, вземайте хранителни добавки и правете упражнения за раздвижване. А когато се върнете към обичайния си ритъм на живот, не пренебрегвайте профилактиката.

 

Какъв е проблемът?

Карпалният канал е тясно пространство в областта на китката, през което преми­нават 9-те сухожилия на мускулите, движещи пръс­тите на ръката, и медианният нерв. Когато сухожи­лията се възпалят, се полу­чава оток, който притиска нерва. Най-честата предпоставка за това състояние са еднообразните повтаря­щи се движения на китката и пръстите. Други фактори могат да бъдат ревматоидният артрит, бременността, приемът на противозача­тъчни таблетки, хипотиреоидизмът, захарният диабет и наднорменото тегло. Симптомите включват усе­щане за мускулна слабост в областта на китката, остра пробождаща болка, схва­щане или изтръпване и дори болки в шията и ра­менете.

 

„За“ и „против“ витамините

Хранителните добавки с витамин В6 от­давна се препоръчват за лечение на синдрома на крапалния канал и за облекчаване на симптомите на заболяването, но ползата от тях е спорна, а продължи­телният прием на дневни дози над 50 мг може да доведе до неврологични проблеми. Редица експерти твърдят, че препаратите с витамин В6 подобряват проводимостта на нервните импулси и че синдромът на карпалния канал е свързан с недостиг на този ценен вита­мин в организма. Едно е сигурно: ня­кои хора се нуждаят от по-голямо количество витамин В6 в сравнение с дру­ги. Стресът чувствително повишава тази потребност.

Като профилактична мярка консуми­райте повече храни, богати на витамин В6: пилешки гърди, пълнозърнести про­дукти, кафяв ориз, сьомга, зеленчуци със зелен цвят, яйчни жълтъци. Ако же­лаете да опитате с хранителни добавки, приемайте не повече от 50 мг витамин В6 дневно (на разделени дози) до по­добряване на състоянието. След това продължете е 10 мг дневно.

 

 

Оперирайте гърба само в краен случай

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *