Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни средства след ухапване от комари

Колкото по-горещо става лятото – толкова по-жестоко е съжителството ни с досадните комари! Пазарът предлага какви ли не мазилки и спрейове тип “репелент”, но понякога дребната напаст ни заварва неподготвени.

komariЕто няколко съвета от практиките на баба, които могат да ни свършат работа в подобни ситуации.
Мястото на ухапването, което бързо се зачервява и адски сърби, може да бъде облекчено с пакетчето от чая, който сме си запарили малко преди това. Пакетчето трябва да е изстинало! Благотворното му действие на лечебен компрес се дължи на танина, който “прибира” отока и успокоява раздразнената кожа.
Облекчение можем да получим и с кубче лед от домашния фризер. Ако в момента нямаме лед, върши работа всеки пакет замразена храна. Достатъчно е да го подържим върху ухапаното 5-6 минути.
Капка масло от чайно дърво действа противовъзпалително, антибактериално и в добавка – притежава антивирусни свойства, отбелязват от medikforum.ru. Неутрализира сърбежа, успокоява възпалената кожа.
Успокояващо действие имат и малките компреси. Памучен тампон или марля, потопени в студено мляко, разтвор от хлебна сода /1-2 чаени лъжички на чаша вода/ или салицилов спирт, също спасяват от неприятните усещания след нежелани срещи с досадните насекоми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *