ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При миома на матката или кисти на яйчниците може да нямате симптоми!

Жената трябва да прави профилактични прегледи най-малко на всеки 6 месеца, за да е сигурна, че няма някакво скрито заболяване, което протича без симптоми.

Миомата на матката или кистите на яйчниците са доброкачествени (не ракови) образувания, които могат да протичат без симптоми, с леки или тежки симптомни болки, подуване на корема и/или кървене. И двете заболявания засягат около 75% от жените по света. Основните разлики между миомата и кистата са местоположението и текстурата. Кистите са пълни с течност, а миомите (фиброми) са с плътна тъкан. И двете заболявания се диагностицират чрез ултразвук на таза.

Причината за тези заболявания не е една. Става въпрос за хормонални нарушения, които могат да имат дългогодишна давност или да възникнат внезапно. Свързани са със стреса, приеманите храни и нездравословен начин на живот.

Симптомите за миоми на матката са:

Няма

Натиск върху пикочния мехур/ректума

Болка ниско в корема и/или болка в кръста

Запек/ректално налягане

Спазми на матката от леки до тежки

Кървене, което може да бъде често или рядко, тежъко или леко, със или без спазми

Симптомите за кисти на яйчниците са:

Няма

Болка в областта на корема

Ако кистата е голяма – остра болка в тазовата кухина

Основните опасения с миоми на матката са:

Анемия, дължаща се на обилното кръвотечение

Дискомфорт при голям размер

Предизвикателства с плодовитостта

Основните опасения с кисти на яйчниците са:

Болки

Предизвикателства с плодовитостта

Лечението на миома или кисти с минимални размери се провежда с хормонални препарати и задължително под наблюдение на лекуващия гинеколог. Той определя и честотата на контролните прегледи.Трябва да отбележим, че по време на лечението се препоръчва покой, по–малка двигателна активност или режим на легло. По време на лечението трябва да се избягват бурни полови актове.

 

Природно лечение на миома

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *