ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Захарта може да спре сърцето ви!

Поглъщането на голямо количество захар може да предизвика сърдечен пристъп и дори да причини внезапно спиране на сърцето.

sladkoЗахарта е в състояние да предизвика сериозни сърдечни проблеми и дори да ви убие – това твърдят медици от научния център за здравето в Хюстън. Обобщенията от изследването им по темата са публикувани в списание The American Heart Association, информират от www.kp.ru. Пристрастеността към сладкиши увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания няколко пъти, твърдят и други изследователи. В това отношение захарта дори е по-коварна от солта: пресолената храна е неприемлива, докато силно подсладените десерти, напитки и сокове си остават изкушение за милиони хора.

Проблемите създават миниатюрните молекули на глюкозо-6-фосфата (G6P). Дребосъците се трупат в организма на хората, които се тъпчат със сладки храни, и затрудняват сърцето да помпи кръвта до всички части на тялото. Това се случва, защото е намалена съкратителната способност на миокарда. В резултат на това сърцето тупти все по-тежко. Същото се случва и с хората, които обичат храните с пшенично или царевично нишесте.

Науката всъщност не казва нищо ново с предупреждението, че който иска да има здраво сърце – трябва да внимава с десертите и подсладените напитки. По-добре е и в случая акцентът да бъде върху профилактиката, защото лечението на болното сърце е трудна работа. Лекарите могат да изпишат пикочогонни средства срещу отоците, бета-блокери и инхибитори, за да защитят сърцето от стрес. Но все пак статистиката на смъртните случаи от сърце е стряскаща. Някои неща не могат да се контролират!

Виж – храненето си можем наистина да контролираме сами. Ако приемаме сол в рамките на 3-5 грама, а захар не повече от 50, ще имаме шанса да живеем по-дълго!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *