Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дългият сън през уикенда пази от диабет

Колкото и напрегната да е била работната ви седмица – намерете време да си поспите повече през почивните дни. Това намалява риска от развитие на диабет!

sleepИзвестно е, че диабетът от втори тип възниква заради наднормено тегло и недостиг на сън. Последиците от това заболяване са тежки: инсулти, инфаркти, слепота, бъбречни заболявания, проблеми с нервите и кръвообращението, усложнения, водещи до ампутация.

Учени от университета в Сидни доказаха, че продължителният сън през почивните дни намалява риска от диабет. Това е добра новина за хората, чийто работен график ги принуждава да стават в ранни зори или да си лягат късно, отбелязват от medikforum.ru. Изводът на австралийския екип е бил направен след наблюдения върху здравето на 19 доброволци. За целта били подбрани здрави мъже на възраст около 29 години, които през последните пет години са спали в делниците средно по 6 часа. Дефицитите си мъжете допълвали, като си поспивали по два часа повече в събота и неделя. Тестовете показали, че тази “добавка” е много полезна и се отразява положително на инсулиновите хормони. Диабетът се развива именно в случаите, когато става дума за намалена чувствителност към инсулина.

В заключение австралийците препоръчват на всеки възрастен да си осигурява по 7-8 часа сън в рамките на денонощието. Ако сънят е по-кратък, има риск да се развие не само диабет, но и много други болести – особено на сърдечно-съдовата система. Ускорява се и стареенето на клетките.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *