Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болки в гърба и синдром на карпалния канал мъчат бременните

Bolki v gyrba i sindrom na karpalniq kanal my4at bremennite

Болки в гърба

  • Не стойте права продължително време, особено през пос­ледните месеци от бременността, когато ставните връзки в об­ластта на таза се разхлабват и болките в гърба зачестяват.
  • Когато все пак се налага да постоите права, разпределете те­жестта на тялото си върху двата крака. Ако отпуснете единия крак, тежестта веднага ще се измести, натоварвайки странично долната част на гръбначния стълб.
  • Когато седите, дръжте гърба изправен. Притиснете кръста и таза плътно към облегалката на стола и ще усетите как гръбначният ви стълб се изправя. Правете това упражнение по няколко пъти на ден, за да укрепите мускулите, поддържащи гърба.
  • Ако работите на бюро, повдигайте краката си върху ниска табуретка.

 

Синдром на карпалния канал

  • Задържането на течности в организма води до притискане на нервите в областта на китката. Ето защо едно от най-честите оп­лаквания при бременност е изтръпването на пръстите на ръце­те. Можете да облекчите неразположението с 5-минутни упраж­нения за ръце и китки. Изпълнявайте ги на всеки 1 час.
  • Ако усещате китката си схваната, не я прегъвайте – така само ще влошите ситуацията.

 

Кога да потърсим лекарска помощ?

За щастие повечето от не­разположенията, които из­питвате по време на бре­менността, ще отшумят след раждането на детето. Консултацията с лекар оба­че е задължителна в случай на обезводняване, загуба на тегло, затруднено ури­ниране или упорито повръ­щане с неспособност за за­държане на храна или теч­ности. Потърсете медицин­ска помощ и ако са налице симптоми като продължи­телни пристъпи на главобо­лие или двойно виждане, както и при намалена ак­тивност на движенията на плода.

 

 

Предотвратяване и минимизиране на стриите

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *