Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психоложката Пенка Койчева: Вярата създава чудеса!

– „Всяка помощ увеличава силата си, ако е навременна“, убедена е тя

 

decaПенка Койчева е клиничен психолог в Медицински център „Детско здраве“ – София. Освен това е юрист, преподавател, съдебен експерт. Завършила е няколко курса в областта на психологията. Специалистката е убедена, че вярата създава чудеса и споделя, че неведнъж е виждала чудеса дори при хора, които са отписани от медицината.

„Мозъкът не е изучен докрай и може да ни изненада. Виждам чудеса дори при хора, които са отписани от медицината като безнадеждни, състояния, квалифицирани като нелечими. Надежда винаги има, особено подкрепена с вяра. Вярата е тази, която създава чудесата, и вълшебната думичка „Благодаря“, казва в интервю за в. „Доктор“ Пенка Койчева.

Психоложката работи предимно с възрастни, но предпочита децата. На въпроса на какво се дължи това нейно предпочитание, тя отговаря: „Когато децата ни изберат и дойдат при нас, те пристигат в най-чистия си вид и превъзхождайки ни. Дали от някаква неосъзната завист или от неумело прераждане, от плуването по течението или от виждането само на залези, ние се опитваме да им натрапим себе си под различни форми. Понякога включваме общественото наложено, мнението на набедени автори и специалисти, за да ги пречупим тотално. Но детският дух носи огромна сила и този заряд е недосегаем. Когато не знаем какво да правим, по-добре е да не пречим на този дух „да диша“ и да се развива.

Койчева казва, че никога не е излишно родителите да се консултират с психолог, който обективно да оцени състоянието на детето и да даде професионални препоръки за неговото развитие.

„Винаги когато нещо притеснява родителите, дори за собственото си лично успокоение, не бива да чакат, не бива да отлагат във времето проблема, защото наистина малкото съмнение може да се превърне в голям проблем. Всяка помощ увеличава силата си, ако е навременна!“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *