ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Превантивни мерки срещу нощно напикаване (енуреза)

Когато за пореден път сте изправени пред подгизналите детски чаршафи, не забравяйте, че подобни инциденти не стават нарочно и че проблемът няма да се реши с наказания. Без съмнение рано или късно това ще отмине. А дотогава можете да си помогнете с изброените по-долу съвети.

 

Превантивни мерки

  • 1 час преди лягане не давайте на детето напитки, които може да съдържат кофеин (като кола и горещ шоколад), защото те стимулират отделянето на урина.
  • Ако детето е свикнало да пие прясно мляко преди сън, пре­установете тази практика за 1-2 седмици и наблюдавайте дали ситуацията ще се промени. При някои деца нощното напикава­не е алергична реакция към белтъците в кравето мляко (главно суроватъчен белтък и казеин).
  • Приучете детето винаги преди лягане да ходи по малка нуж­да. Това няма да предотврати напикаването през нощта, но поне ще има по-малко урина в завивките.
  • В часовете преди сън детето трябва да е ангажирано със спо­койни и тихи занимания. След буйни и шумни игри и дори след вълнуващи телевизионни програми рискът от нощно напи­каване е по-висок. Прочетете приказка на детето в леглото или го оставете само да си я прочете.
  • Ако детето е навършило 7 години, можете да му купите уред срещу нощно напикаване. Той е снабден със сензор, реагиращ на влага, и при първата капчица урина подава звуков сигнал. Така детето привиква при позив за уриниране да се събужда, преди да се е изпуснало. Не се предавайте, ако уредът не разре­ши проблема веднага. В повечето случаи резултатът настъпва в рамките на 2 месеца.

 

 

 Какво да правите с досадните найлонови торбички – разумно приложение

 

Проблемът с нощното напикаване от погледа на децата:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *