Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При контузия и кръвонасядане направете компрес с оцет!

Претърпели сте удар, падане или сблъсък. Настъпило е увреждане на капилярите в засегнатия участък и кръвта от тях прониква в околните тъкани – появяват се характерните синини.

Постепенно кръвонасядането се разнася и оцветяването му се променя, като преминава през поредица от нюанси: от пурпурно червено до зелено и жълто. Без лечение резорбирането продължава 10-14 дни.

В първите 24 часа след контузията охлаждайте засегнатия участък, а след това започнете да го затопляте, за да стимулирате кръвообращението. Така кръвонасядането ще се разнесе по-бързо. Можете да използвате електрическа възглавница. За да не допуснете изгаряне, поставяйте уреда внимателно върху контузения крайник, като следвате инструкциите на производителя. Повтаряйте процедурата няколко пъти на ден за по 20 минути.

Ако не разполагате с електрическа възглавница, наложете засегнатия участък с топъл компрес, като затоплите вода в пластмасов плик в микровълновата печка.

Ако целостта на кожата не е нарушена, направете компрес с отвара от черен оман. Активните съставки, които се съдържат в листата на билката, намаляват отока и стимулират регенерацията на клетките.

Компресът с оцет, разтворен в топла вода, подобрява кръвоснабдяването на повърхностния кожен слой и способства за разнасяне на кръвонасядането. Същия ефект можете да постигнете и с отвара от вирджински орех (хамамелис).

Наложете върху контузеното място 1 шепа пресни листа от магданоз, нарязани на ситно и превържете с еластичен бинт. Магданозът тушира болката, успокоява възпалението и съдейства за по-бързото резорбиране на кръвонасядането.

Ако често получавате синини, вероятно страдате от недостиг на витамин С – той укрепва стените на капилярите, за да не пропускат кръв и да не се стига до кръвонасядания. Можете да си го набавите, като консумирате повече сурови чушки и цитрусови плодове. Яжте повече моркови и кайсии.

 

Високите токчета не са подходящи за ежедневието!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *