ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

2 типично женски болести – как да си помогнем сами?

11 на всеки 100 жени развиват карпално-тунелен синдром вследствие работата на компютър и по-точно честото боравене с мишка

хемороидиХарактерно за него е неприятното усещане, което изпитваме заради притискане на нерв, наречен медиален, което може да стигне и нагоре по ръката. При обостряне на симптомите – например загуба на сетивност и изтръпване, болка в предмишниците, раменете, врата и т.н., се препоръчва почивка от всякакви натоварващи дейности на активната ръка за период от поне 10 дена. Превантивно трябва да се грижим за ръцете си, като правим почивки от работата с мишка, извършваме по няколко пъти на ден упражнения за разтягане и се пазим от работа в позиция, при която китката е под натиск или напрежение.

Хемороидите – как да се отървем от тях? Те са обикновени структури на аналния канал, които се състоят от кръвоносни съдове и съединителна тъкан и е съвсем възможно да не създават никакви проблеми. Но когато се възпалят, страданията започват. Рисковите фактори са следните: продължителен запек или разстройство, заседнал начин на живот, проблеми, свързани с правото черво, затлъстяване, недостатъчен прием на фибри, задържане на течности около коремните органи, бременност и раждане. Възпалените хемороиди може да бъдат външни, вътрешни или и двете. Понякога липсват симптоми. Може да разпознаете проблема, ако ви сърби или пари около ануса и ректума, изпитвате болка и/или имате кървене при изхождане и/или седене, отделяте секрет и/или кръв. За да избегнете риска от хемороиди, специалистите препоръчват диета, включваща много плодове, зеленчуци и фибри, поне по 2 л изворна вода на ден, ограничаване на пикантните храни, редовно хранене и стриктна хигиена, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *