Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои храни дразнят пикочния мехур?

Дразнители на пикочния мехур

  • Откажете се от ягодите, ревена и спанака. Тези храни са бо­гати на оксалати – вещества, които дразнят пикочния мехур.
  • Избягвайте изкуствените подсладители и оцветителите. Те също могат да възпалят пикочния мехур.

 

Какво да пиете

  • Ако страдате от императивна инконтиненция, избягвайте напитки с кофеин той е диуретик, а освен това стимулира съкращаването на мускулите на пикочния мехур. Не се препоръчва да приемате повече от 200 мг кофеин дневно (в 1 чаша кафе обикновено се съдържат около 65 мг).
  • Въздържайте се от алкохол – подобно на кофеина, той сти­мулира отделянето на урина. Не си позволявайте повече от 1 чаша бира или вино или 1 алкохолен коктейл на ден.
  • Не ограничавайте приема на течности, за да намалите обра­зуването на урина. Лекарите съветват всеки ден да се приема ек­вивалентното количество на 8 чаши от 250 мл вода. В противен случай ще увеличите риска от обезводняване, инфекции на пи­кочния мехур и камъни в бъбреците.

 

 

Изградете си постоянни навици

  • Ако страдате от императивна инконтиненция, свикнете да ходите до тоалетната на всеки 3 часа, независимо дали имате позиви за уриниране. Ако се нуждаете от напомняне, активирайте алармата на часовника си. Някои хора часове наред не усещат, че пикочният им мехур е препълнен. Уринирайте редов­но, за да си спестите този проблем.
  • Ако не може да издържите 3 часа, ходете до тоалетната през 1 час и на всеки няколко дни увеличавайте интервала с по ня­колко минути, докато стигнете до 3 часа.

 

Природолечение на влагалищни възпаления

 

Как да стегнем вагината си или т.нар. упражнения на Кегел:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *