ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Инконтиненция = територия само за жени?!

Само за жени

  • Ако страдате от лека форма на стрес инконтиненция, поста­вете тампон във влагалището (за улеснение можете да го нав­лажните с малко вода) – той ще притисне уретрата и ще я дър­жи затворена. Не забравяйте да го отстраните преди сън. Из­ползвайте този метод само при интензивно физическо натовар­ване (например по време на тренировка).
  • Тренирайте тазовите мускули с помощта на конусовидни те­жести, които се поставят във влагалището. Продават се ком­плекти, съдържащи конуси с тегло от 5 до 60 г, които се поста­вят един в друг. За да ги задържите във влагалището си, трябва да съкращавате тазовите си мускули. С увеличаване на тежестта те стават все по-силни.
  • Можете да си купите и т. нар. тазов стимулатор – тренировъ­чен уред за укрепване на тазовите мускули (предлага се в интер­нет). Твърди се, че е по-ефективен от конусите и от упражне­нието на Кегел.

 

Дайте си повече време

Не бързайте да излезете от тоалетната уверете се, че пи­кочният ви мехур е изпразнен докрай. Когато ви се струва, че сте приключили (жените трябва да се изправят), изчакайте мал­ко, отпуснете се и опитайте отново. Дайте си повече време, за да предотвратите неприятните инциденти на изпускане след това.

 

Да потърсим ли лекарска помощ?

Обърнете се към лекар, в случай че урината ви е мът­на или кръвениста, както и ако е налице болка или па­рене при уриниране. Тези симптоми може да са приз­нак за бактериална инфек­ция на пикочните пътища, камъни в бъбреците или тумор на пикочния мехур. Потърсете медицинска по­мощ и ако инконтиненция- та ви пречи да живеете нормално. Консултирайте се с личния си лекар, ако се съмнявате, че причината за проблема е приемът на определени лекарства.

 

Спортувайте

  • Наднорменото тегло е предпоставка за допълнителен натиск върху пикочния мехур. Отървете се от излишните килограми. Разбира се, това се постига с адекватен хранителен и двигате­лен режим.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

Сред най-новите методи за лечение на заболяването са инжекциите с ботокс. С тях се парализира мускулът, контролиращ изпразването на пикочния мехур, като по този начин се предотвратя­ва неволното изпускане на урина.

 

 

Защо страдаме от цистит?

 

Стресът може да причини проблем със задържането на урина:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *