Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога да потърсим лекарска помощ при разтежения и навяхвания?

разтежение, навяхване, стоп пейн

Ако е налице мъчителна болка, голям оток и обшир­но кръвонасядане, отидете в спешното отделение на най-близката болница.

 

Там ще ви бъде направена рентгенова снимка, за да се установи дали имате фрак­тура. Посещението при ле­каря е задължително и ако след 3-седмична терапия не постигнете видимо по­добрение. Разтежението можете да лекувате и сами, но ако болката не отшуми до 3 седмици, трябва да се консултирате с лекар – въз­можно е да имате стрес- фрактура или т. нар. компартмънт синдром. Стрес-фрактурата се получава в резултат на продължително натоварване и се характе­ризира с оток и дълбока болка в ограничен участък от пищялната кост. Ако състоянието не бъде леку­вано, може да доведе до сериозни усложнения. При второто заболяване муску­лите на подбедрицата са прекомерно уголемени за покриващата ги влакнеста обвивка. В този случай може да се наложи хирургическа намеса.

 

ЛЕКАРИТЕ СЪВЕТВАТ: Р-а-з-т-е-г-н-е-т-е

  • При разтежение на мускулите на подбедрицата седнете или легнете с леко свити колене и повдигнете засегнатия крак. Без да движите коляното, сгъвайте и разгъвайте глезена във всич­ки посоки и в кръг, като изпълнявате всяко движение по 10 пъти.
  • Седнете на пода и повдигнете засегнатия крак с леко свито коляно. С помощта на хавлиена кърпа захванете ходилото и го придърпайте към тялото, без да отпускате петата на пода. За­дръжте за 15-30 секунди. Повторете упражнението 3 пъти.
  • Изправете се, облегнете длани на стената и изнесете здравия крак напред. Без да отлепвате петата на другия крак от пода, из­вийте глезена навътре и се наклонете към стената, докато по­чувствате опъване в задната част на подбедрицата. Задръжте за 15-30 секунди.
  • От същото изходно положение кръстосайте краката, без да отлепвате петите от пода, и центрирайте тежестта (ще усетите натиск във външната част на стъпалата). Задръжте за 15-30 се­кунди.
  • От изправен стоеж свийте коляното на засегнатия крак (под­прете се с ръка на стената или използвайте стол за опора), хва­нете ходилото и притиснете петата към седалището. Изпъне­те пръстите в шпиц, докато усетите разтягане в предната част на подбедрицата. Задръжте за 15-30 секунди. Повторете 3 пъти.
  • Повдигнете се на пръсти и задръжте за 5 секунди. Изпълне­те 3 серии от по 10 повторения.
  • Редувайте 30 секунди ходене на пети с 30 секунди ходене на цяло стъпало. Изпълнете 4 серии.

 

 

При разтежения и всякакви спортни травми може да се доверите на уредът за бързо премахване на болката СТОП ПЕЙН – той отпуска мускулатурата и облекчава болките.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *