Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тийнейджъри се тъпчат с хапчета против слабоумие

Близо 38 000 британски тийнейджъри на възраст 14-18 години според анкета на Wellcome Trust гълтат хапчета против слабоумие, за да активизират умствената си дейност.

hap_407409472Младите хора подобряват концентрацията и паметта си, като пият лекарства за болни от Алцхаймер и синдромите на хиперактивност и дефицит на внимание, съобщава medportal.ru с позоваване наThe Guardian.

В анкетата са участвали 1000 възрастни британци и 460 тийнейджъри, подбрани на случаен принцип. Два процента от възрастните и един процент от подрастващите директно си признали, че редовно пият лекарства, за да подобрят концентрацията, паметта и когнитивните си способности. Изследователите смятат, че този процент може да бъде съотнесен към възрастовите групи на населението като цяло и че статистиката отразява реални тенденции.

Подобно изследване е било правено преди няколко години, но само сред читателите на списанията Nature и New Scientist. В тези групи любителите на “хапчета за поумняване” се движели между 25 и 38%. Новото изследване се счита за по-достоверно, тъй като анкетираните са случайно избрани, докато в случаите с читателските групи става дума за специализиран състав и е логично повече хора да търсят описания ефект чрез бързо действащи препарати. Анализът на анкетата не посочва дали тези занимания нямат някакъв негативен ефект, особено при по-продължителна употреба.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *